Boros siker az Implom József helyesírási versenyen

 

Mészáros Petra, felkészítő tanára Beszterceiné Sarkadi Nagy Zsuzsanna

 

2010. január 13-án rendezték meg a Boros Sámuel Szakközépiskola és Szakiskolában az Implom József Helyesírási Verseny regionális döntőjét. A megmérettetésen összesen negyvenhárman vettek részt, és három kategóriában mérték össze magyar nyelvhelyességi tudásukat.

 

 

 

A versenyben elsőként tollbamondás után kellett helyesen leírniuk a diktált szöveget, majd tesztlapot töltöttek ki. Dr. Nagy János professzor úr szerint 70-75 perc alatt megoldható volt a tesztlap, tehát nem volt nehéz.

 

 

 

A verseny célja, az anyanyelv, mint nemzeti értékünk iránti tisztelet, a tudatos nyelvhasználat iránti igény, a tanulók és a széles közvélemény nyelvi érzékenységének fokozása. A versenyen a feladatok összeállítását, a magyar nyelvtudomány és tanárképzés szaktekintélyei végzik.

A verseny során gondot fordítanak a pedagógusok szakmai továbbképzésére, hiszen a verseny értékelési szünetében országos hírű előadók a legújabb, s a gyakorlatban is jól használható elméleti-módszertani előadásokat tartottak a résztvevőknek.

 

 

 

Gimnáziumi diákok között I. helyezést ért el Bodó Erika, a szegedi Deák Ferenc Gimnázium tanulója. A Második helyen Békési Anikó végzett a szegedi Radnóti M. Gimnázium tanulója. A harmadik helyen Jakus Petra végzett a Ságvári Endre Gyakorló gimnáziumból Szegedről.

 

 

 

 A szakközépiskolások versenyét a Boros Sámuel Szakközépiskola és Szakiskola tanulója Mészáros Petra nyerte, aki sokat köszönhet felkészítő tanárának Beszterceiné Sarkadi Nagy Zsuzsannának. A szakközépiskolai kategóriában Második lett Mangó Dóra Szegedről a Kőrössy József Közgazdasági SZKI-ból. Harmadik lett Nyerges Máté a Gábor Dénes Gimnázium és SZKI-ból Szegedről.

 A szakiskolai kategória I. helyezettje a szentesi Szűcs Anett lett, aki a Zsoldos Ferenc Középiskola és Szakiskolában tanul.

 

 

Szentes, 2010. 01. 19.

 

 

 

.