Szentesre látogatott a
Virágos Magyarországért verseny zsűrije

 

 

Szentes címere a Kossuth kanyarban

 

1994-ben az Országos Idegenforgalmi Hivatal, a Belügyminisztérium és a különböző szakmai szervezetek együttműködésével hazánkban is kihirdetésre került a Virágos Magyarországért elnevezésű verseny.

A hazai verseny igen jelentős és népszerű, évente kb. 350-400 település vesz rajta részt város és falu kategóriában. Szentes városa először 1996-ban nevezett be a versenybe, tehát több mint 10 éve vesz részt sikeresen a virágosítási, környezetszépítési és környezetvédelmi megmérettetésen. 2006-ban a zsűri Ezüst Diplomát adományozott a városnak. A folyamatos településfejlődésnek köszönhetően, ebben az évben városunkat az a megtiszteltetést érte, hogy a verseny főzsűrije személyesen értékelte környezetszépítő munkánkat.

Szakmai látogatásuk során a Virágos Magyarországért zsűrijét Szirbik Imre polgármester úr tájékoztatta a közelmúltban végzett és a folyamatban lévő beruházásokról, valamint a további nagyszabású tervekről. A helyzetelemző tájékoztatót követően Baloghné Berezvai Csilla főkertész a majd egy napig tartó szemle során mutatta be városunkat a zsűrinek. A bíráló bizottság egy értékelési kritérium kivételével, a maximális pontszámmal értékelte a városképet - épített és természeti környezetet egyaránt - valamint a környezetvédelem és az infrastruktúra kiépítése terén végzett munkánkat.

A magánházak környezetének minősítése során a zsűri tagjai azonban úgy ítélték meg a családi házak előtti zöldfelületek ápoltságát, hogy azok hagynak némi kifogásolnivalót maguk után.

Ezúton kérjük a Tisztelt lakosságot, hogy segítsék ebben a versenyben sikerre városunkat azzal, hogy sűrűbben gondozzák a zöldfelületeket, jobban ügyelnek a tisztaságra, rendezettségre. Ehhez nem kell más, csak egy kis odafigyelés. Segítsenek a környezetükben élő idős, beteg, vagy rokkant embertársaiknak rendben tartani a közterületi zöldfelületeket. Jelezzék a Közterület-Felügyelet munkatársai, vagy a főkertész felé, ha elhanyagolt területet észlelnek. A megromlott egészségi állapotban lévő ingatlantulajdonosoknak a közcélú munkaprogram keretében a város vezetése is meg tesz minden tőle telhetőt, hogy ebben a munkában segíteni tudjon.

Köszönjük azoknak a lakosoknak, civilszervezeteknek, intézményeknek és vállalkozásoknak a munkájukat, akik eddig is, és ezután is sokat tettek és tesznek környezetük szépítése érdekében.

Cselekedjünk együtt annak érdekében, hogy városunk a közeljövőben méltón képviselhesse országunkat az Európai Virágos Városok és Falvak Versenyében.

Szentes, 2009. 08. 17.

 

 

.