Meghalt egy idős nő a szentesi tűzesetben

 

 

A szomszédok értesítették a tűzoltókat, hogy kigyulladt egy családi ház a Rákóczi F. utca egyik zugában. A tűz észlelése után az egyik szomszéd gyorsan elzárta a ház gázcsapját, hogy nagyobb baj ne történjen, de így is tragédia történt.

 

Feltehetően füstmérgezésben életét vesztette egy idős nő szombat este Szentesen, amikor otthonában kigyulladt a televíziója. A látás- és mozgássérült 81 éves asszony nem tudott kijutni a házából, mert épp a bejárattól terjedt el a tűz. A szomszédok hét óra körül lettek figyelmesek a ház felől szálló füstre. A lángok és a füst erejére jellemző volt, hogy még a szomszédos helyiségekben is megolvadt néhány tárgy, de csak egy szoba égett ki.

A szentesi tűzoltók az oltást követően találták meg az ott lakó 81 éves nő holttestét. A Rákóczi utca egyik zugában található háznál kívülről nem is lehet felfedezni a tűz pusztítását. A magas kerítésen át csak annyit lehet látni, hogy a bejárati ajtó melletti ablak fehér kerete bekormozódott. Az elsődleges tűzvizsgálat eredményei szerint egy műszaki hiba, feltehetően a tévékészülék meghibásodása miatt kapott lángra a helyiség. A szentesi rendőrkapitányság közigazgatási eljárás keretében, szakértő bevonásával vizsgálja az eset.

Szentes, 2009. 08. 18.

 

 

.