Irány a Red Bull Air Race

Bevetésre indult a zászlóalj

 

 

 

Véget ért a nyári szezon a szentesi MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Zászlóaljnál. Kezdetét vette a személyi állomány, és a technikai eszközök átcsoportosítása a budapesti augusztus 20-i rendezvények biztosítására, majd onnan tovább Ercsibe, a Magyar Honvédség Bevetési Irány 2009 gyakorlatára, melyben jelentős feladat hárul a Műszaki Zászlóaljra.

Már hagyományosan, a szentesi katonák végzik a budapesti augusztus 20-i RED BULL AIR RACE (repülő világbajnokság) technikai biztosítását a parlament előtti Duna szakaszon. A feladat végrehajtásának első ütemében a személyi állomány és a technikai eszközök vasúti szállítása kezdődött meg 2009. augusztus 06-án.

A honvédségi járművek sora lepte el előző nap a szentesi vasútállomás rakodó területét. A vasúti szerelvényekre a jól felkészített állomány gyorsan, és folyamatosan állította fel a technikai eszközöket. Nagy figyelmet szenteltek a munka és balesetvédelmi szabályok betartására, a járművek biztonságos rögzítésére, kötözésére. Egy szerelvény kész, jöhet a következő. Ez így ment folyamatosan, mely végére három végeláthatatlan kocsisor várta az indulást. 119 fővel, és 112 technikai eszközzel indult bevetésre a zászlóalj a vasúti szerelvények megindulásával Budapest irányába. Majd a Bevetési Irány 2009 gyakorlat végrehajtását követően közel két hónap múlva érkeznek vissza állomáshelyükre, Szentesre.

 

 

Szentes, 2009. 08. 13.

 

 

.