Akcióban a Green Team

A MARS Magyarország Kisállateledel Gyártó Kft. a
Dr. Mátéffy F. utcai Tagóvoda játszóterének felújításáért

 

 

 

A MARS Vállalatcsoport cégkultúrájának elengedhetetlen része a társadalmi felelősségvállalás. A dolgozók és a vállalat vezetői hiszik, hogy cégünk egy olyan nemes célt karolt fel, amellyel példát mutathat a társadalom felé és mindez segítségnyújtásra ösztönzi a vállalatokat, intézményeket, egyesületeket és a lakosságot is.

 

 

 

A MARS belső un GREEN TEAM pályázatot hirdetett, amire munkahelyi kollektívák, önkéntes csoportok jelentkezhettek, melyek célul tűzik ki, hogy saját kétkezi munkájukkal és a cég anyagi támogatásával felújítanak, átépítenek, megszépítenek közcélú civil vagy önkormányzati intézményeket. Mindezt munkaidőn kívül, a szabadidejükben végzik.

 

 

 

Ezen a programon indult a bokrosi gyár termelésvezetői csapata a Dr. Mátéffy F. utcai Tagóvoda játszóterének felújításával. A munka során a cég támogatásából egy játék teljes felújítására kerül sor, mely szakértői vélemény alapján nem felel meg az EU-s biztonsági követelményeknek. Rögzítése nem megfelelő, illetve homok alapja van, mely a gyermekek szemébe kerülve kötőhártya gyulladást okoz. A MARS Magyarországnál a legfontosabb követelmény a biztonság. A biztonságos munkakörnyezet, az hogy a munkatársak ugyanolyan egészségügyi kondícióban hagyják el a gyárat, ahogyan oda beléptek. Most ugyanezt az alapelvet szeretnék megmutatni a társadalmi felelősségvállalás jegyében. Azt akarták elérni, hogy a játszótér teljesen megfeleljen az érvényben levő biztonsági követelményeknek és azt, hogy az intézmény gyermekei biztonságba tölthessék mindennapjaikat, így a szülők nyugodtak lehetnek, hisz gyermeküket biztonságban tudhatják.

Átalakították a játékot: megfelelően rögzítették, geotextilt helyeztek el az alapra, majd kicserélték a gyermekek szemére veszélyes homokot gyöngykavicsra.

Szentes, 2009. 08. 07.

 

 

.