KIHÍVÁS NAPJA

2009. MÁJUS 20.

 

 

 

Az elmúlt évben átadott Dr. Sípos Ferenc Parkerdő Otthon először csatlakozott a Szentesi Kistérségi Társulás felhívásához, mely szerint a Kihívás napján lehetőleg mindenki mozogjon, sportoljon 15 percet folyamatosan.

Ezen a napon az idős ellátottaknak és az intézmény dolgozóinak akadályversenyt szerveztek. A versenyről Bolyánné Szamosközi Gabriella intézményvezetőt kérdeztük:

 

 

 

- Kik vettek részt a versenyben?

- Nagy örömünkre szolgált, hogy hozzátartozók is részt vettek a csapatok munkájában. 9 órakor a Challenge Day és a felhívás ismertetésével kezdtünk. Ezután az 8 főből álló csapatok bemutatkozása következett csatakiáltással, majd megkezdődött a verseny.

 

 

 

- Azt tudjuk, hogy akadályverseny volt, de mik voltak az akadályok?

- A résztvevőknek 8 állomáson különböző játékos, ügyességi feladatot kellett megoldania: kislabda célba dobás, labdaterelgetés serűvel, puzzle, horgászás, vízhordás fecskendővel, időre öltözés, színes kövek keresése időre, keresztrejtvény. A csapatokba az esélyegyenlőség alapján a kerekkel közlekedő ellátottainkat is bevontuk. Demens ellátottainkat részére külön állomáson bowling és labdajátékkal foglalkoztattuk.

 

 

 

- A Kihívás napjának az a célja, hogy minél többen részt vegyenek a sportban. Milyen egyéb versenyt hirdettek - azoknak, akik nem tudtak a csapatokba bekerülni?

A csapatokon kívüli lakóink részére kártyaversenyt szerveztünk. 10.45-től zenés átmozgató tornát vezetett Szabó Katalin mozgásterapeuta, majd 11 órakor csatlakoztunk a „Táncol az egész ország” programhoz. 11.30.-tól szlalom versenyt rendeztünk kerekes székes lakóinknak akiket a hozzátartozók illetve dolgozóink toltak át a pályán időre. A szlalom pályán ezután dolgozóink „talicskáztak”, majd kötelet húztunk. A rendezvény alatt ellátottaink által készített süteménnyel és a hozzátartozók által felajánlott üdítővel kínáltuk lakóinkat.

 

 

 

- Reggel 9 órától kezdődtek a programok, és egy ilyen komoly verseny után "tápanyagban dús" ebéd dukál.

- Így van, erre is készültünk, melyet Puskás Mihály ellátottunk bográcsban főzött.

 

- Utolsó szó jogán hogyan foglalná össze ennek az egy napnak az eseményeit?

- Összegezve elmondható, hogy nagyon jó hangulatú nap volt a mai. Sikerült megmozgatnunk összesen 108 főt- lakót, dolgozót és hozzátartozót egyaránt. Lakóink elmondása szerint nem a helyezés volt fontos, hanem az, hogy jól érezték magukat, ezért kérték, hogy jövőre is csatlakozzunk a programhoz.

Köszönjük Ollai Istvánné képviselő asszonynak a részvételt, a Szentes Városi Tűzoltóságnak az eszközöket, a hozzátartozóknak az üdítőket és a részvételt, Dési Józsefnek a zenei szolgáltatást.

 

Szentes, 2009. 05. 25.

 

 

.