Kaszáltak

 

 

 

2009. május 23-24-én rendezték meg Szentesen az Óvodától az Olimpiáig elnevezésű gyermek úszóversenyt, melyre nagy számú versenyzőt vártak a Széchenyi ligetben található Üdülőközpontba (strandra).

A helyszínre érkező vendégek közül többen a "szükség törvényt bont" elven szabálytalanul parkoltak a strandhoz vezető úton (forgalommal szemben). Erre lettek figyelmesek a rend őrei, akik tették is a dolgukat, sorra "szórólapozták" a szabálytalankodókat.

A bevezető úton összesen 20 autót számoltunk meg, akik cetlit kaptak a szélvédőjükre. Nincs ebben semmi kivetni való, mert tették a dolgukat, de talán ezt az esetet idegenforgalmi szempontból korrektebben is meg lehetett volna oldani.

 

 

 

Milyen szájízzel távozott az a vendég, akinek a gyermeke nem nyert ráadásul még meg is büntették?

A parkolási problémával a szervezőknek is számolniuk kellett volna, mert ismeretes volt, hogy népszerű a verseny és sokan fognak érkezni. Volt már rá példa, hogy ilyen esetben a Közterület Felügyelőség, vagy a Polgárőrség segítségét kérték, de ez most elmaradt.

Egy gesztus lett volna a rendőrség részéről az is (idegenforgalmi szempontból a város felé), ha a nagy számú szabálytalankodók miatt megkérik a strand hangosbemondóján keresztül az érintetteket, hogy aki szabálytalanul parkol az szíveskedjen az autójához fáradni, mert ellenkező esetben büntetőcédulát kap.

Nehéz ebben az esetben okosnak lenni, és minden esetre azt szűrjük le tanulságként, hogyha nem parkolunk szabálytalanul, akkor nyugodtan tölthetjük szabadidőnket a strandon.

Szentes, 2009. 06. 04.

 

 

 

.