Épületkorszerűsítések 2009-ben és 2010-ben

 

 

2009-ben és 2010-ben az Európai Gazdasági Térség támogatásával 10 oktatási és szociális intézmény teljes energetikai modernizációja történik meg Szentesen.

Régóta időszerű külső és belső épület-felújítások kezdődnek meg a város intézményeiben. Az érintett épületek mindegyikében megvalósul a külső homlokzatok hőszigetelése és javítása, a külső nyílászárók cseréje, a födémek hőszigetelése. A külső kép mellett a belbecs szerepe is hangsúlyossá válik, miután a teljes épületgépészeti rendszerek felújítása és cseréje megtörténik. Mindemellett a korszerűsítési tevékenységek jelentősen hozzájárulnak a káros-anyag kibocsátások csökkentéséhez, mivel a tíz intézményből nyolc teljes mértékben távfűtésre áll át. A városi távhőszolgáltatás, pedig megújuló energia által, azaz termálvízre alapozott energiaforrás felhasználásával történik.

A 10 intézmény rekonstrukcióját a támogatók mintegy 540 millió forintnak megfelelő összeggel támogatják, melyet a helyi önkormányzat sajáterőként további 96 millió forinttal egészít ki.

A nagyszabású, a térségben egyedülálló projekt két ütemben valósul meg; a részletekről sajtótájékoztató keretében ismertették 2009. május 27-én a Lajtha László Alapfokú Művészet Iskola és Hangversenyközpont Lajtha termében

Az alábbi intézményekben történik energetikai modernizáció: Szent Anna, a Köztársaság és az Árpád Utcai Óvoda, a Pollák Antal és a Zsoldos Ferenc szakközépiskola, a Petőfi Sándor Általános Iskola, a bölcsőde, a gyermekek és a családok átmeneti otthona, valamint a Lajtha László zeneiskola szerepel a programban.

Szentes, 2009. 05. 28.

 

 

.