Egészségnap a Mátéffy utcai óvodában

 

 

 

Az egészséges életmód fontosságára játékos keretek közt hívták fel a figyelmet a Mátéffy utcai óvoda óvónői. Egészséges ételeket kóstolhattak meg a gyerekek és szüleik, nagyszüleik. Lovasbemutatóval a mozgáshoz is próbáltak kedvet csinálni a szervezők.

 

 

 

Ezen a délutánon, mint ahogy az elmúlt évben az ugrálóvárnak örültek a gyerekek a legjobban. A gyermekpróbáló játékban nem volt olyan gyerek aki nem esett el, mert hát ez a légyege az önfeledt, kötetlen ugrálásnak.

Aki nem fért be a felfújt várba, az sem maradt mozgás nélkül, az udvar még megannyi mozgáslehetőséget rejtett magában.

 

 

 

Tudta-e? A lovastorna vagy voltizsálás a ló hátán végrehajtott sportszerű tornagyakorlatokat és a gyakorlatokhoz tartozó fel- és leugrásokat jelenti. A voltizsálás nagy múltra visszatekintő sportág. Kezdetben katonák ügyességének, erőnlétének a fokozására szolgált.

A békeidőben elsajátított gyakorlatok a harc közben is hasznosnak bizonyult. I Napóleon például kifejezetten kis növésű gyalogos katonákból külön csapatokat képeztek ki, melyek tagjai vezérszóra felugrottak a huszárok mögé a ló hátára, így gyalogos létükre sokkal gyorsabban juthattak oda, ahol erősítésre volt szükség. A voltizsálásnak már nincs katonai jelentősége, de annál nagyobb népszerűségnek örvend mint gyermek és ifjúsági lovassport. A voltizsáló gyerekek megtanulnak felelősségteljesen, egymásra odafigyelve dolgozni amellett, hogy a szabad levegőn aktívan, hasznosan töltik szabadidejüket.

 

 

Szentes, 2009. 05. 10.

 

 

.