Derzsi emlékév Szentesen

 

 

 

Derzsi Kovács Jenő–Emlékévi Programsorozatot hirdetett a Zöldág Mozgáskultúra és Sport Egyesület Szentesen március 1. és szeptember 27. között.

A programsorozat keretében Derzsi Kovács Jenő életéről és dallamgyűjteményéről ismeretterjesztő előadásra, koszorúzásra, emléktábla avatásra, életrajzi pályázatra kerül sor, illetve nemzetközi népdaléneklési versenyt hirdetnek középiskolások számára. A döntőre a Lajtha László Alapfokú Művészeti Iskolában és Hangversenyteremben kerül sor. A programsorozat társrendezője a Koszta József Múzeum, a Lajtha László Alapfokú Művészeti Iskola és a szentesi önkormányzat.

 

A Derzsi Kovács Jenő Emlékévi programok keretében 2009. márc. 3. és 2009. máj. 16. között DÚDOLÓ címmel ismeretterjesztő előadásokra is sor kerül Szentesen kb. 45-60 percben alkalmanként.

A DUDÓLÓ-val azon civil szervezetek, iskolák, szociális intézmények stb. csoportjait keresik fel, akik szeretnék ha ezzel a programmal őket meglátogatnánk.

A programban Derzsi Kovács Jenő (1889-1969) tanár úrra egykori tanítványa - Dr. Beliczay Tamásné - emlékezik, majd Derzsi Kovács Jenő szentesi dallamgyűjteményének bemutatása következik (1985-ben jelent meg Szentesen). Az ebben található legismertebb dallamokat a vendéglátó hallgatóság Hankó Györgyné vezetésével DÚDOLHATJA, énekelheti Balla Tibor citera muzsikálása mellett. A DÚDOLÓ foglalkozásain tájékoztatót hallanak a Derzsi Kovács Jenő Emlékévi Programsorozat további eseményeiről is. A DÚDOLÓ foglalkozásai térítés mentesek.

Szentes, 2009. 03. 15.

 

 

.