25 éves a Klauzál

Almamáter Bál a Megyeházán

 

 

 

25 évvel ezelőtt nyitotta meg kapuját a Klauzál Gábor Általános Iskola. Ennek a jeles évfordulónak a megünneplését tartották egy bál keretében a Megyeháza dísztermében 2009. február 7-én.

 

 

 

Tariné Lantos Piroska emlékezett vissza elsőként az iskola megnyitásának esztendejére. Ezalatt a 25 év alatt csaknem 2000 gyermek lépett be az iskola kapuján, hogy elkezdje tanulmányait az első osztályban. Az induló tantestületből már csak heten dolgoznak az iskolában, de akik elköszöntek az almamátertől, azok is szívesen gondolnak vissza a Klauzálos évekre.

 

 

 

Oltyán Lajos az iskola első igazgatója érzéseit elevenítette fel, melyet 25 évvel ezelőtt az első tanévnyitón érzett. Akkor nem csak a diákok álltak az iskola udvarán szorongó gyomorral, hogy milyen is lesz az iskola, hanem minden pedagógus, akik legjobb tudásuk szerint kívánták oktatni a jövő nemzedékét.

 

 

 

A „Klauzál" indulásával egy időben kezdte meg általános iskolai tanulmányait Sarkadi Szabó Kornél a Klauzál Gábor Általános Iskola 25 éves jubileumi báljának fővédnöke.

 

Testnevelés tagozatos osztályba járt, majd innen a Horváth Mihály Gimnázium biológia fakultációjára vezetett az út. 1996 és 2002 között a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetemre járt (mai Corvinus Egyetem) és itt végzett befektetés elemző szakirányon. 2000-2001-ben egy évet töltött az Egyesült Államokban, ahol a Pennsylvania állambeli Kutztown University pénzügy szakos hallgatója volt. Szakmai tapasztalatait 1999-ben az Első Magyar-Angol Brókercégnél kezdte, ahol magyar makrogazdasági és részvénypiaci elemzéseket készített. 2003-tól pályafutását a Raiffeisen Bank részvényelemzőjeként folytatta, ahol értékeléseket készített az általa követett társaságokról, többek között a magyar tőzsde legnagyobb cégeiről. karrierjének aktuális állomása a Cashline Értékpapír Zrt., ahol vezető elemző pozíciót tölt be. Írásait rendszeresen publikálja a hazai gazdasági média.

 

Sarkadi Szabó Kornél a báli megnyitójában arra emlékezett vissza, hogy a Klauzál neki a szabadságot jelentette. Ezt pedig annak tudja be, hogy az elmúlt rendszerben, amikor mindent be akartak szabályozni, ennek az iskolának nem volt kerítése. A diákok amikor kimentek az udvarra olyan volt, mintha tényleg a szabadba mennének ki futkározni. Milyen érdekes, hogy most a legnagyobb szabadságban, pedig kerítés védi az iskolát!

 

 








































































































































Húzd az egér nyilát a képekre!





































































































































Húzd az egér nyilát a képekre!

 

Szentes, 2009. 02. 18.

 

.