Boros szalagavató képes összefoglalója

 

 

 

Az elmúlt hétvégén rendezte meg a Boros Sámuel Szakközépiskola, Szakiskola a szalagavatóját a Dr. Papp László Városi Sportcsarnokban. Ezzel a rendezvénnyel vette kezdetét a szentesi szalagavató szezon. Az elmúlt évben kedveztünk kedves olvasóinknak, hogy letölthetővé tettük nagyobb felbontásban a szalagavatón készült képeket, és az idén is megadtuk ennek lehetőségét, csak szavazni kellett érte.

Sok diák felháborodott, hogy "MIÉRT?", de becsületükre szólva szavaztak folyamatosan. Egy 24 óra alatt 1200 szavazat érkezett és másnapra össze is jött a 2000.

Előre bocsátjuk, hogy a gimnázium diákjainak is kell majd szavazni. Mivel ők többen vannak, nekik 3000 szavazatot kell összehozniuk.

 

 

 

A Boros Sámuel Szakközépiskola, Szakiskola diákjai izgalommal várták a szalagavató ünnepséget. Dolgozott mindenkiben a drukk, mert valljuk be ez az ünnepség az utolsó, amit ebben az iskolában ünnepelnek.

 

 

 

Ilyenkor szokás, hogy az iskola és a város vezetői (H. Szabó Réka intézményvezető, Szólik Mónika tagintézmény-vezető, Szirbik Imre polgármester) próbálnak valami útravalót mondani a diákoknak, de talán nem is kell, mert a végzősök búcsú gondolatai jól tükrözi, hogy most már rájuk, mint fiatal felnőttekre kell tekintenünk:

 

"Megtiszteltetés szalagot viselni, hisz jelzi, hogy már negyedik illetve ötödik éve járunk ebbe az iskolába, és alig pár lépésre vagyunk a középiskolai évek egyik legnehezebb próbatételétől, az érettségitől. Már csak néhány hónap, és számot adhatunk arról, hogy mit kaptunk az általunk választott iskolánktól, és hogy a felkínált lehetőségekkel mennyire tudtunk élni. Másfelől viszont felelősség is, hisz ez a szimbólum minden nappal közelebb visz olyan fontos döntések felé, mint például hogy hol és mit tanuljunk a jövőben. Egyetem?, főiskola?, esetleg szakképzés? Efféle gondolatok járnak fejünkben. Bármi is legyen a kitűzött cél, bíznunk kell magunkban, és hinnünk kell képességeinkben. Jól ismert szavak ezek, hisz sokszor hallottuk tanárainktól és szüleinktől is. A bizalom és a hit mellé társulnia kell a kitartásnak is, mert nélküle lehetetlen bármit is elérni."

 

 

 

"Valahol mindannyian érezzük, hogy a mai este ünnepélyes és vidám percei, órái után nincs más hátra, csak hogy bizonyítsuk, méltóak vagyunk a Boros Sámuel Szakközépiskola és Szakiskola szalagjának viselésére."

 

 

 

Mivel sikerrel zárult a szavazás íme a szalagavató képes összefoglalója két részben összesen 470 nagyméretű képpel!

 

 

 

A képes összefoglaló 1. része ITT tekinthető meg!

 

 

 

A képes összefoglaló 2. része ITT tekinthető meg!

 

 

 

 

 

 

Szentes, 2009. 12. 11.

 

 

.