VÁROSI ÜNNEPSÉG

az 56-os októberi forradalom és szabadságharc évfordulója alkalmából

 

 

 

2009. október 23-án térzenével és zászlófelvonással kezdődött meg Szentesen az 1956-os októberi forradalom és szabadságharcra és a Köztársaság kikiáltására emlékező városi ünnepség.

 

A zászlófelvonás után az ünneplők átsétáltak a Református Nagytemplom mellett található 56-os kopjafához, hogy elhelyezzék az emlékezés koszorúit, majd a városi ünnepség keretén belül a Megyeháza Konferencia és Kulturális Központ Dísztermében átadták a Szentes Város Díszpolgára címet és a Városért emlékérmet.

 

 

 

Szentes Város Önkormányzatának Képviselő-testülete SZENTES "VÁROSÉRT" emlékérmet adományozott Cseuz László nyugalmazott testnevelő tanárnak, Dr. Demeter Attiláné gyógypedagógusnak, a Horváth Mihály Gimnáziumnak ( mint intézménynek), Kocsis László szakközgazdász, mélyépítő üzemmérnöknek, Dr. Széchenyiné Csergő Judit nyugalmazott laborvezetőnek, Mihály Béla igazgató, karnagynak.

 

"SZENTES VÁROS DÍSZPOLGÁRA" címet adományoztak Dr. Rébeli Szabó József nyugalmazott polgármesternek, jogásznak, vízilabdázónak, edzőnek, aki munkájával aktív részese volt Szentes közéletének és sportéletének. Ő a kitüntetést megromlott egészségi állapota miatt később veszi át. "SZENTES VÁROS DÍSZPOLGÁRA" címet vehetett át id.dr. Kispál Mihály főorvos is több évtizedes kiemelkedő szakmai és lelkiismeretes gyógyító munkájáért, valamint városunk jó hírnevének öregbítéséért.

 

 

Az ünnepség bővebb képes, hangos összefoglalója
ITT tekinthető meg!

Szentes, 2009. 10. 26.

 

 

.