Győrbíró Enikő kerámiái

 

 

 

A Szentesi Művelődési Központ szervezésében 2009. október 8-án (csütörtökön) 17 órakor nyílt meg Győrbíró Enikő keramikus művész (1933-1999) kiállítása.

 

 

 

A művésznő munkásságát Dr. Béres Mária a Koszta József Múzeum igazgatója méltatta, valamint a kiállítást megnyitó beszédében elmondta, hogy minden keramikusra jellemző valamilyen egyéni téma, gondolat megvalósítása. Győrbíró Enikő szobrait könnyű felismerni a máztechnika, a díszítés és a téma alapján. Enikő témái, gondolatai közel álnak az emberekhez, szobrait sokan szeretik, kellemes rájuk nézni és családtagnak számítanak. Ezek a szobrok valamit sugároznak, miliőt teremtenek maguk körül, társaságukban valahogy jobban érzi magát az ember.

Győrbíró Enikő meg nem született gyermekei ezek a kerámiák. Angyali tisztaságukkal itt élnek közöttünk, s a bennük lévő szeretet fényével töltik meg életünket.

 

A kiállítás megtekinthető május 30-ig, keddtől-péntekig 10-13 és 15-18 óráig, szombaton 9-13 óráig.

 

 

 

A kerámia kiállítással együtt egy másik kiállításnak is otthont ad a Városi Galéria. Ezt a fotókiállítást Gellérfy László újságíró ajánlotta a közönségnek. A képék egy nemrég megrendezett esélyegyenlőségi rendezvény (A szeretet mindent elfogad) fotópályázatára érkeztek, és most egy pár héten keresztül megtekinthetők a galériában.

Szentes, 2009. 10. 09.

 

 

.