56-ra emlékeztek a ...

"politikailag ökomenikus 56-os emlékhelyen"

 

 

2009. október 22-én és 23-án sokan emlékeztek meg az 1956-os forradalom és szabadságharc eseményeire a Református Nagytemplom mellett található "politikailag ökomenikus 56-os emlékhelyen". Kicsit képzavar lehet az emlékhely általunk történő elnevezése, de aki ismeri az elmúlt esztendők történését, az tudja, hogy mit értünk ezalatt.

 

 

 

A megemlékezések 2009. október 22-én kezdődtek, amikor is a Fidesz szentesi szervezete, megemlékezésre várt minden érdeklődőt a Református Nagytemplom melletti kopjafához, hogy közösen emlékezzenek meg az 1956-os forradalom és szabadságharc évfordulójára.

 

 

 

A rendezvény ünnepi szónoka Deutsch Tamás EP parlamenti képviselő volt.

 

 

 

 

 

 

 

Másnap 2009. október 23-án sokan vettek részt a város által szervezett ünnepi megemlékezésen, amelyet az 1956-os forradalom és szabadságharc hőseinek tiszteletére szerveztek.

 

 

 

A megemlékezés ünnepélyes zászlófelvonással kezdődött a Kossuth téren, majd a város közjogi méltóságai, a fegyveres testületek-, pártok- és és civil szervezetek képviselői elhelyezték az emlékezés virágait a Református Nagytemplom mellett található ’56-os emlékhelyen.

 

A koszorúzást követően a Megyeháza dísztermében ünnepi műsorral, valamint Mécs Imre parlamenti képviselő emlékező gondolataival járhattuk végig képzeletben újra az 56-os Budapest utcáit.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A városi megemlékezés befejeztével a Jobbik Magyarországért Mozgalom szentesi szervezetének tagjai némán emlékeztek meg az 1956-os forradalom és szabadságharc áldozataira.

 

 

 

 

 

Az emlékhelyen 23-án este volt az utolsó megemlékezés. Erre az időpontra a Jobbik Magyarországért Mozgalom szentesi szervezet várta az érdeklődőket.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Szentes, 2009. 10. 26.

 

.