Lőrincz Márton emlékversenyen bizonyítottak

 

 

 

A Klauzál DSE Birkózó szakosztálya 2009. január 23-25 között részt vett a Lőrincz Márton birkózóversenyen Korondon. A szentesi sportegyesületet 6 versenyző képviselte a sportolók népes táborában, ahol 18 csapat 260 versenyzője versengett az elsőségért.

 

 

 

A legjobb eredményt Gulyás László érte el, aki a korosztályában a dobogó második helyére állhatott fel. Garai-Szabó Imre harmadik lett, így két éremmel indult haza a szentesi csapat. További helyezéseket is szereztünk, így Koncz Márk 5. helyezést, Sebesy Zekő 6. helyezést, Lucz Richárd 6. helyezést, Sebesy Csanád 7. helyezést ért el.

 

 

 

A szentesi sportolók Bődi Tamás vezetésével a verseny szünetében megkoszorúzta a szentesi szervezetek által adományozott Lőrincz Márton emléktáblát ezzel tisztelegtek az 1936-os berlini olimpia kötöttfogású légsúlyú bajnokára, aki egy tölgyfát ültetett az akkori Polgári Leányiskola, a mai Petőfi Sándor Általános Iskola elé. A régi olimpiákon az volt a szokás, hogy a győzelem emlékére egy tölgyfacsemetét is ajándékoztak a bajnokoknak, akik azt a szülőhelyükön elültették. Erdélyi származású lévén szülőfalujában nem ültethette el a tölgyfát, ezért abba a városba hozta, amely őt fiává fogadta.

 

 

Szentes, 2009. 02. 01.

 

 

 

.