Új magasból mentő szert kaptak

37 méter magasból is tudnak menteni

 

 

Az idei fejlesztések egyik legjelentősebb eseményének lehettünk tanúi 2008. szeptember 8-án a szentesi tűzoltóságon, amikor is bemutatták a sajtó képviselőinek az új magasból mentő gépjárművet, melyet a szentesi tűzoltók 2008. szeptember 5-én az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságon lezajlott ünnepélyes szerátadón vehettek át.

 

 

 

Kajtár István tűzoltó parancsnok elmondta, hogy sokat köszönhetnek az Önkormányzatnak, mert sikerült szakmai érvekkel meggyőzni az illetékeseket, hogy ne a 30 méteres mentőegységre adják be a pályázatot, hanem a 37 méteresre melyet a képviselők is támogattak, így a legmagasabb szentesi középületnél is magasabb mentőszerrel rendelkezik a tűzoltóság.

 

 

 

Szűcs Lajos alpolgármester is elismerően nyilatkozott a magasból mentőszerről, mellyel nem csak mentés, hanem egyéb olyan veszélyhelyzetet is elháríthatnak, melyre az eddigi IFA létrás autó nem volt alkalmas. Az önkormányzat 28 millió forint önrészt vállalt a pályázathoz, melyen jelentős összeget nyert a szentesi tűzoltóság: a mentőegység 150 millió forintot ér. A laktanya épületét a közeljövőben át kell alakítani, hogy a jármű beférjen a szertárba, ami ugyan befér, csak a kapuk kicsik.

 

 

 

A XXI. században már egy veszélyesebb oltást úgy tudnak elvégezni ezzel a járművel, hogy a kosaras részre vízágyút fel tudnak szerelni, melyet a kezelő akár a földről irányíthat, és kamerán keresztül látja a képet így nem kell tűzoltónak a kosárban tartózkodni.

Szentes, 2008. 09. 11.

 

 

.