- második napja

 

Több mint kétszáz bográcsban főtt a lecsó

 

 

 

217 bográcsban főztek a szombati lecsófesztiválon Szentesen, melyet immár 7. alkalommal rendez meg a Hunor Coop Zrt. A versenyben részt vevő szakácsok több mint kétezer vendéget láttak el a hagyományos étellel.

Apponyi téri főzőhelyek képei ITT tekinthetők meg!

Mecs Balogh utcai főzőhelyek képei ITT tekinthetők meg!

Rákóczi Ferenc utcai főzőhelyek képei ITT (1) meg ITT (2) tekinthetők meg!

Színpad és környékének képei ITT tekinthetők meg!

 

 

 

Az első szentesi lecsófesztiválon, 2002-ben még csak 36-an főztek. A zsűri, akkor még birta gyomorral, de mára már a több száz bogrács tartalmát nem tudja végigkóstolni, ezért sorsolással választottak lecsókirálynőt.

Az idei legkülönlegesebb lecsó székelykáposztával készült. A rendezvényen egyébként megfordult a kínai nagykövet és az orosz kereskedelmi attasé is.

 

 

 

A több napos rendezvényen ismét kiosztották a bronz, ezüst és arany fakanalat, de ezek odaítéléséről idén sorsolással döntöttek, mivel a nagy nevezői létszám miatt képtelen lett volna a zsűri végigkóstolni az összes ételkülönlegességet.

 

 

 

A szerencse idén a következőknek kedvezett: aranyfakanalat nyert Gyergyainé Adamik Róza, ezüstöt a szentesi polgárőrség, bronzot pedig a L'cso csapata.

 

 

 

A jövőn már gondolkodik Mészáros Zoltán, a Hunor Coop Zrt elnöke, mert a lecsófesztiválhoz kapcsolódóan nagyobb "köretet" szeretne, azaz a következő évben két színpadon szórakoztatják majd a közönséget, folyamatos műsorszámokkal.

 

 

Szentes, 2008. 09. 09.

 

 

.