Kezdetét vette a

Az első nap képeit ITT tekinthetik meg!

 

 

 

Mivel is kezdődhetett volna 2008 szeptember 5-én a 7. Szentesi Lecsófőző Fesztivál, mint hogy hírveréssel. A szegvári Dobbantó Néptáncegyüttes és a Városi Fúvószenekar végiglátogatta a Hunor Co-op Zrt. boltjait és ott zenés és táncos hírverést csaptak a rendezvénynek.

 

 

 

Először még csak az üres padok árválkodtak a Rákóczi F. utcán és megannyi szervező sürgött forgott, hogy este 6 órára minden a helyére kerüljön.

 

 

 

Hat órakor Mészáros Zoltán a cég vezetője köszöntötte a gyülekező tömeget, és elmondta, hogy az iskolás korba lépő rendezvényen először csak 30-40 bográcsban rotyogott a lecsó. Mára több mint 200-an főznek ezen a rendezvényen.

A megnyitó után a gyerekek nagy kedvence a Pom-Pom együttes „bohóckodott” a színpadon és új műsorukat adták elő a „Bohóc a lecsóban” címmel.

 

 

 

Őket követte Kulbert György és csapata, majd a Fecsegő lányok énekeltek és táncoltak nagy sikerrel.

Este 7 órakor kaptak lángra az első tűzhelyek, mert a lecsófesztivál előételeként nyársonsült szalonna volt étekül. Kevés hagyományos szalonna sült, mert  mindenki tett bele valami kis pikánsságot de ez megszokott  a gasztronómiai világban. Került kolbász is a nyársra, és megannyi hagyma.

 

 

 

Ne ugorjunk annyira előre, de bizton állíthatjuk, hogy a városban mindenki megismeri azokat, akik akár csak öt percre ellátogattak a lecsófesztivál első napjára, ugyanis vastag csóvában szállt fel a füst a Rákóczi Ferenc utcán, amikor az első lángok fellobbantak.

 

 

 

Imre Zsuzsa koncertje és a Murphy Band műsora zárta a zenei repertoárt, de közben hastánc bemutatón tanulhattuk meg, a csábítás fortélyait.

 

 

 

Az első nap képeit ITT tekinthetik meg!

 

 

 

A tűzoltás után sem maradt üres a helyszín, mert szorgos kezek munkálkodtak azon, hogy a másnapi lecsófesztivál zavartalanul kezdődjön.

Szentes, 2008. 09. 06.

 

 

.