A honfoglaló ősök nyomában Szentesen

 

 

 

 A Magyar Honvédség 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Zászlóalj, a Honvédszakszervezet (HOSZ) és a Honvéd Rákóczi Sportegyesület (HRSE) közösen szervezte meg 2008. szeptember 11-én a második vadászíjász vándorkupa versenyt Szentesen. A honfoglaló ősök nyomdokait megidézve, íjjal a kezükben, „valódi” vadra vadászva mérték össze képességeiket e különleges sportot űző versenyzők, a vándorkupa birtoklásának megszerzéséért.

 

Egy borongós reggelen, közel negyvenöt fő gyülekezett a Műszaki Zászlóalj Tisza menti gyakorlóterén. A versenyzők az ország különböző szegleteiből, Tatától Hódmezővásárhelyig érkeztek, hogy összemérjék erejüket. A Tisza árterében, sűrű növényzet közt, erdős környezetben alakították ki a szervezők a mintegy 800 méteres pályát. Az igazán technikusan berendezett útvonalon, 16 különböző fajta, valósághű, 3 dimenziós állat bábú szolgálta a célokat. A résztvevők tradicionális, reflex és csigás kategóriákban nevezhettek, és háromfős csapatokban vágtak neki a nagy vadászatnak. Leküzdve a terepakadályokat az apró vadtól kezdve, farkason át a nagytestű szarvasra, valamint a félelmetes, kétlábra ágaskodó barnamedvére lőhették ki nyílvesszőiket a vadászok. A verseny jó hangulatát elvenni nem tudta, de egy valóságos vadászat hangulatát még jobban valóságossá tette a kellemetlen zápor, mely megáztatta a versenyzőket, és dagonyássá tette a terepet.  

 

 

 

A verseny eredményei:

Nők:

Tradicionális kategória: I. helyezés:Rizmayer Anita

Reflex kategória: I. helyezés: Gyevi-Nagy Tímea

 

Férfiak:

Tradicionális kategória: I. helyezés: Búzás Károly

Reflex kategória: I. helyezés: Telek Imre

CU csigás kategória: I. helyezés: Balogh Zoltán

Csigás 3D kategória: I. helyezés: Gulyás Krisztián

Csigás ir. nélküli kategória: I. helyezés: Szonda Sándor

Longbow kategória: I. helyezés: Kovács Miklós

 

A díjakat Lőrincz Gábor, a Honvéd Rákóczi Sportegyesület elnökhelyettese adta át a legeredményesebb versenyzőknek. A vándorkupát Varga Árpádtól, a HOSZ helyi alapszervezetének vezetőjétől vehette ismét a tavalyi évet is megnyerő, hódmezővásárhelyi HTVSE csapata.

Kép és szöveg: Juhász László szds.

Szentes, 2008. 09. 16.

 

 

.