2. Bor- és pálinkaünnep

 

 

 

2008. szeptember 19. és 21. között több ezer ember fordult meg a Kossuth téren második alkalommal megrendezett bor- és pálinkaünnepen, illetve a szombati Térfesztiválon, annak ellenére, hogy az időjárás nem túlságosan kedvezett a szabadtéri rendezvénynek.

 

 

 

 

A helybeliek és a környékbeli településekről érkező résztvevők láthatóan jó hangulatban töltötték idejüket, noha a felhőtlen szórakozás okát nem csak a kiváló borok és a különleges pálinkafajták kóstolgatása szolgáltatta, hanem a legkülönbözőbb programok.

 

 

 

A város szívébe látogatók szombat délután térzenét hallgathattak meg a városi fúvószenekar előadásában, majd láthatták a Fogi színház gyermekelőadását, illetve ugróköteles bemutatón és táncos dob-shown vehettek rész.

 

 

 

Ezen kívül az Ökopack szelektív játszóház, mini kalandpark szolgáltatásait is igénybe vehették a vállalkozó kedvűek.

 

 

 

A rendezvényen újdonságának számító furfangos népi játékok is kihívást jelentettek a résztvevőknek, akik meghódíthatták a több méter magas mászó falat, végigmehettek a slackline-pályán, megkísérelhették a hordólovaglást és a gólyalábon járást, de a mozgássérültek hétköznapjaiba is bepillantást nyerhettek a kerekes székes akadálypálya leküzdése által.

 

 

 

 

 

 

 

A jó hangulatban eltöltött hétvége csúcspontjaként pedig a Neoton Família koncertjét hallhatták és láthatták a szórakozásra, kikapcsolódásra vágyók a megyeháza előtt felállított nagyszínpadon.

 

 

 

A koncert előtt a város nevében Szűcs Lajos alpolgármester köszöntötte Szentes olimpikonját, Szremkó Krisztinát, és a junior válogatott tagjait, akik sporteredményükkel öregbítették a város sporthírnevét.

 

 

 

A három nap képes összefoglalója ITT tekinthető meg!

 

 

 

Mindeközben hangulatos környezetben kortyolgathatták a híres és egyedi ízű magyar pálinkafőzeteket, valamint a különböző borvidékek jellegzetes borfajtáit, köztük a villányi, a soltvadkerti, a badacsonyi, a Tokaj-Hegy-aljai, illetve természetesen a szentesiek körében is közkedvelt csongrádi borokat. A bor- és pálinkaünnep keretében pedig borlovagokat is avattak, idén ezt a megtisztelő címet Mód Lászlónak és dr. Simon Andrásnak ítélték oda.

Szentes, 2008. 10. 03.

 

 

.