Ötödik hely a Cserháti-emléktornán

 

 

 

A hazai rendezésű felkészülési férfi vízilabdatornán, a Cserháti Gyula-emlékviadalon ötödik helyen végzett a  nyáron kicserélődött, tovább fiatalodott Bodrogi Bau-Szentesi VK.

Az ötödik helynek azért nem lehet örülni, mert csak öt csapat indult a tornán. Ahogy pénteken a Szolnok és az OSC ellen, úgy másnap az ukrán bajnok Mariupol és a Cserháti-emléktorna záró találkozóján, a BVSC ellen sem sikerült ponttal megörvendeztetni szurkolótáborát a Bodrogi Bau-Szentesnek. Ennek ellenére nem volt elkeseredve Vass Sándor edző.

 

 

 

– Felkészülési viadalról lévén szó, az eredmény, a helyezés másodlagos – jelentette ki a Szentes trénere. – Új összetételű együttesem most játszott először együtt. Külön balszerencse, hogy szombatra Szabó Levente belázasodott, Horváth Tamás a derekát fájlalta, így a juniorválogatott Szilvasán Bence és Szőke Szabolcs, valamint a beteg Csente Dávid mellett ők is hiányoztak. Mind a négy meccsünkön láttam pozitív dolgokat, és természetesen akadtak negatívumok is. A legfőbb gond sajnos, hogy igen rossz a lövő statisztikánk. Feltétlen előrelépést várok e tekintetben a szeptember 5–7. között Szolnokon tartandó felkészülési tornán, amelyen a rendezőkön és rajtunk kívül a romániai Nagyvárad, a Fradi, az Újpest és a Pécs vesz még részt.

 

 

 

Eredmények

A Cserháti Gyula-emléktorna szombati eredményei: OSC–Szolnok 11–9; Bodrogi Bau-Szentes–Mariupol 5–9 (1–2, 2–2, 0–3, 2–2), a szentesi gólszerzők: Torday 2, Araczki, Döbrőssy, Markó T.; BVSC–Szolnok 10–9; OSC–Mariupol 10–9; Bodrogi Bau-Szentes–BVSC 11–16 (1–2, 5–5, 3–4, 2–5), a szentesi gólszerzők: Döbrőssy 3, Rácz N., Markó T. 2-2, Molnár A., Araczki, Jaksa, Zsivanovics.

 

 

 

A végeredmény: 1. OSC 8, 2. BVSC 6, 3. Szolnok 4, 4. Mariupol 2, 5. Bodrogi Bau-Szentes 0 ponttal.

A legjobb centernek (Soós László-emlékdíj): Tóth Lászlót (OSC), a legjobb edzőnek (Mikó József-emlékdíj) Vincze Balázst (BVSC) választották.

 

Felső sor balról jobbra: Araczki András, Döbrőssy Viktor, Horváth Tamás, Srdjan Zsivanovics, Torday Árpád, Rácz Norbert, Szabó Levente, Boros Balázs, Markó Ádám, Csente Dávid, Homonnai Dániel

Gugoló sor: Jaksa Márk, Araczki Endre, Vass Sándor edző, Vecseri Ádám, Majoros Ferenc, Molnár Attila

Szentes, 2008. 08. 31.

 

 

.