"Anyucicik" ünnepe

 

 

 

Sziasztok nénik, sziasztok bácsik újra jelentkezem. Az elmúlt héten volt az "Anyucicik ünnepe", amire én is kaptam meghívást, meg az anyukám. Anyu készülődött amikor én fogtam magamat és elaludtam. Nem akart felkelteni az igazak álmából, így csak apu ment el az anyukámnak járó emléklapért. (Szerk. megj.: 2008. augusztus 1-én volt az Anyatejes Táplálás Világnapi Ünnepsége az Ifjúsági Házban)

 

 

 

Apu viszont ott volt és mindent elmesélt nekem. Most már tudom, hogy nem is az "anyucicik" ünnepe volt, hanem ami jön belőle. Mindenesetre én nem csak a benne lévőt szerettem, hanem a csomagolást is, mert gyorsan kezdett nőni a fogam. Anyu ennek nem örült.

Most be is fejezem, mert apu kéri tőlem a billentyűzetet, és mint a jó gyerek, hát hagyom, hogy ő is játsszon egy kicsit vele.

Puszi mindenkinek!

 

   

 

Fordítsuk komolyra a szót: 2008. augusztus 1-én megtelt az Ifjúsági Ház babakocsi parkolója ami külön attrakció volt a kisgyermekes anyukáknak, mert nem megoldott az IH-ba való bejutás. Minden oldalról lépcsők zárják el az intézményt a mozgáskorlátozottak (és persze a babakocsival érkezők) elől.

Ezen a napon azok az anyukák vehettek át emléknapot, akik gyermeküket 6 hónapos korig kizárólag anyatejjel táplálták, és azok, akik saját gyermekük mellett más csecsemőknek is tudtak adni anyatejet, akiket édesanyjuk valami ok miatt nem tudott szoptatni.

 

 

 

Az anyatejes világnap résztvevői hangos gőgicséléssel gyülekeztek és ez köszönhető annak a közel 80 anyukának akik gyermekeikkel együtt meghívást kaptak a szentesi védőnők szervezésében megrendezett Anyatejes Táplálás Világnapi ünnepségre.

Az anyatej az csodaszer, mely pótolhatatlan, tudjuk hogy a legmegfelelőbb táplálék a baba számára. Az anyatej könnyen emészthető, a babának megfelelő mennyiségben tartalmaz fehérjét, zsírokat, vitaminokat, és az anyai szervezetből származó ellenanyagot, amely az első időben védi a babát a fertőzésektől és megfelelő folyadékot is biztosít. Az anyatej egy jobb egészségesebb élet belépője lehet.

Az esemény további képei ITT tekinthetők meg!

Szentes, 2008. 08. 06.

 

 

.