Nem 4-5 kocsi homok kellett

 

 

 

A nyári szezon előtt évek óta tereprendezést végeznek a Városellátó Intézmény munkatársai a szentesi tiszai strand partszakaszon. Az idén egy nagyobb partleszakadást (partmosást), vízzel teli gödröt kellett eltüntetniük. A fenti képen jól látható, hogy hogyan is nézett ki a munkálatok kezdete előtt a part, majd a beszámolónk vége felé közeledve látható az új állapot.

 

 

 

 A közeli gáton futó kerékpárút építéséhez nagy mennyiségű homokot vittek korábban a partról, melyet a Tisza hordott oda és feleslegessé vált. A homokkitermelés után lankásabb lett ez a partszakasz.

Ennek helyén az áradás nyomán vízzel telt gödör alakult ki, a part pedig leszakadt, de aki ismeri a Tisza tulajdonságát, az tudja, hogy ez megszokott jelenség.

 

 

 

 

Egyik évben hoz a másikban pedig visz. A betemetéshez nagy mennyiségű földet hordtak ide, és ezek a kupacok néhány napig a parton álltak míg azt elegyengették. A Városellátó Intézmény munkatársától megtudtuk, hogy ez a művelet az önkormányzatnak 350 ezer forintjába került és nem 4-5 kocsi föld kellett ehhez a művelethez, mint azt valaki állítja a Fórumban.

 

 

Szentes, 2008. 07. 07.

 

 

.