Jótékonysági koncert az orgonáért

 

 

 

Az elmúlt évhez hasonlóan ebben az évben is megrendezték az Anna-napi jótékony célú hangversenyt 2008. július 25-én, melyen neves művészek (Berkes János, Kállay Bori, Hegyi Anikó, Szilágyi Olga, Busa Tamás, Neumark Zoltán,  Andor Csilla és Nagy János) léptek fel és mindezt jótékony célból tették, hogy a hangversenyen befolyt összeg a Szent Anna templom orgona felújítását célul kitűző alapítvány kasszáját gyarapítsa.

 

 

A szakemberek véleménye szerint sürgősen szükség lenne az orgona átépítésére. A sípanyag maradéktalanul felhasználható, de a játszóasztalt és a belső szerkezetet fel kell újítani - mesélte Nagy János Szentes város díszpolgára, nyugalmazott címzetes iskolaigazgató. Ennek érdekében alapítványt hoztak létre a szükséges anyagiak előteremtésére. Az orgonát nem csak az istentiszteleteken használják, nyaranta rendszeresen rendeznek orgonahangversenyeket.

 

 

 

Homoki Nagy Mária hangverseny előtti beszédében kihangsúlyozta, hogy ez a nemes cél összefogást kell, hogy eredményezzen, ez pedig látható, hogy a művészek már összefogtak és már csak rajtunk múlik.

 Számlaszám: 57200031-10043567 

Szentes, 2008. 07. 30.

 

 

.