Újra egy ütős éjszaka lesz Szentesen

VIII. Nemzetközi Küzdősport Fesztivál

 

Idén, az eddigiektől eltérő időpontban, 2008. június 6.-án, péntek este kerül megrendezésre az országos és nemzetközi szinten is ismert és elismert VIII. Nemzetközi Küzdősport Fesztivál.

A rendezvényt a Pro-Boksz Promotion és a Szentesi Kinizsi SZITE közösen szervezi. Bertók Róbert főszervezőtől érdeklődtünk a rendezvény korai időpontját illetőleg.

Igen, valóban korábban szervezzük az eseményt, egy váratlan, de rendkívül szerencsés lehetőség miatt. Úgy alakult, hogy amennyiben ezt az időpontot választjuk, abban az esetben a Pro-Boksz Promotionnak is köszönhetően, élőben közvetítené a gálát a Sport1 Televízió.

 

 

Ma Magyarországon egyedül az Erdei Zsolt mérkőzéseit közvetítik le élőben. Ez egyrészről természetesen egy kevés nehézséget okoz a szervezésben, másrészről viszont sok 10.000 ember nézheti élőben a rendezvényt, amely sokat emel a rendezvény presztízsén. Valamint legkevesebb egy héten keresztül reklámozni fogja a televízió a gálát, és a helyszínt! A mérkőzések természetesen összeálltak, rendkívül izgalmas és színvonalas küzdelmek várhatóak majd. A közönség láthat profi boksz, thai boksz, kick boksz, K1 és MMA mérkőzéseket. Azt is kijelenthetem, hogy ennyi típusú mérkőzést még nem sikerült tető alá hoznunk Szentesen.

Az este egyik főmérkőzését Popovics Tamás fogja vívni,VILÁGBAJNOKI CÍMÉRT, egy rendkívül kemény kenyai versenyző ellen, aki már birtokolt VB. Címet! Popovics eddig háromszor boxolt szentesen (a Félix Promotion színeiben), és minden esetben hatalmas csatákat vívott, igazi közönségmérkőzéseken. Jelenleg Interkontinentális Címet birtokol. Az est során még két címmérkőzés lesz, egy thai boxban egy pedig K1 szabályok szerint! A K1 szabályok szerinti címmérkőzésen a kyokushinkai harcos, Európa bajnoki II. helyezett, Gyarmati Imre mérkőzik majd, aki nem mellesleg thai boksz EB. II. helyezett is. Az óriási küzdő, Világkupa Győztes és egyébként kicsi Tysonként is ismert Nagy Csaba és a békési, kilencszeres thai boksz Magyar Bajnok, Kis Károly mérkőzik meg az ISKA szervezet Thai Boksz Magyar Bajnoki címéért.

Szinte minden versenyző, aki ringbe lép az est során, volt már helyezett világversenyeken. Először lesz látható Szentesen MMA mérkőzés! Ebben a szabályrendszerben, kis kesztyűben gyakorlatilag szinte minden megengedett, egyedül az életfontosságú szerveket nem lehet támadni. A Szentesi Kinizsi SZITE versenyzői is ringbe lépnek majd, többek között az amatőr EB. III. helyezett Lakatos András is, aki a combrúgásos (low kick) kick-bocban fog mérkőzni Magyar Bajnok ellenfelével.

A rendezvény Szentesen, a Dr. Papp László Sportcsarnokban lesz, 19:00 órai kezdettel. A televízió a közvetítést, 21:00 órakor kezdi meg élőben. Az addigi mérkőzésekről felvételt készítenek. A jegyek elővételben, május 30-tól, a Sportcsarnokban és a Szuperinfó irodában lesznek kaphatók a következő árakon: felnőtt jegy, 1200.- Ft., diák, nyugdíjas: 600.- Ft.

Szentes, 2008. 05. 22.

 

 

.