17 év után újra életre kelt a birkózás Szentesen

 

 

 

Szentesen nagy sikerrel rendezték meg a Lőrinc Márton és Dr. Papp László nemzetközi Gyermek Birkózó Emlékversenyt.

Összesen 7 csapat több mint 70 versenyzője állt a küzdelmekhez, köztük a nemrégiben alakult helyi birkózó szakosztály 16 sportolója.

 

 

 

A verseny kezdete előtt a szakosztályvezetők, egykori sportolók megkoszorúzták a Lőrincz Márton téren található olimpiai tölgy előtt lévő emléktáblát.

 

 

 

A következő megemlékezés a sportcsarnok bejáratánál található a sportlétesítmény névadójának emléktáblájánál volt. Itt Szűcs Lajos alpolgármester emlékezett a sportolóra, majd jó versenyzést kívánt a jövő nemzedékének.

 

 

 

 

 

Az emléktáblánál a Dr. Papp László a sportcsarnok névadójának fia és unokája, valamint a magyar birkózó sport jeles személyiségei rótták le tiszteletüket. 

 

 

 

A szentesiek érmeit a következők szerezték: aranyérem: Sebesi Csanád, ezüstérem: Józsa Tamás, Koncz Márk, Véró Alex, bronzérem:Jung Richárd, Gulyás Tamás, Gulyás László, Koncz Henrik , Sebessi Zekő, Őri Ferenc, Koncz Richárd, Tyityán Bendegúz, Bartók Dániel.

A legtechnikásabb szentesi versenyző Sebesi Csanád lett. A legerősebb szentesi versenyző címét Véró Alex kapta. Csapatban első lett az ESMTK, második Abony, harmadik pedig a szentesi Klauzál DSE birkózószakosztálya.

 

 








































































































































Húzd az egér nyilát a képekre!








































































































































Húzd az egér nyilát a képekre!



































































Húzd az egér nyilát a képekre!

Szentes, 2008. 05. 29.

 

.