Lőttek az első helynek *

 

 

 

Elvesztette a Székkutas elleni hazai rangadót, ezzel visszaesett a második helyre a tabellán a Szentesi Kinizsi megyei másodosztályú labdarúgó csapata. Pedig a Kinizsi nem is olyan régen még hét ponttal állt a mezőny előtt, ezzel az újabb vereséggel azonban már két ponttal van lemaradva az újdonsült listavezető szék-kutasi alakulattól.

 

 

 

A viszonylag szép számú szurkolósereg először annak örülhetett, hogy nem szakadt a nyakukba az ég és a szürke viharfelhők elvonultak Csongrád felé. Másodjára meg azért, mert a kilencedik percben egy beadást követően a vendégek csatára ziccert hibázott. A 20. percben viszont már nem rontottak a székkutasiak, a szentesi játékosok közül legalább öten nézték közvetlen közelről, ahogy a berobbanó Skorka a kapuba fejel. Azonnal egyenlíthetett volna a Kinizsi, ám a némi jóindulattal megítélt büntetőt Páger Lipcsei kapusba vágta. Többet kezdeményezett ebben az időszakban a Szentes, ám igazán nagy helyzetet - talán egy kivételével - nem sikerült kialakítani a vendégek kapuja előtt. Szünet után is a mieink kezdeményeztek többet, a székkutasiak teljesen behúzódtak saját kapujuk előterébe, és onnan veszélyes kontratámadásokkal próbálkoztak - eredménytelenül.

 

 

 

A 73. percben Mihály lövését védte Lipcsei, majd a szögletet követően is ő hárított. A végén még Borbás fejese pattogott el a vendégek gólvonalán, de már nem született találat, és kezdődhetett a székkutasi fieszta.

Szentes, 2008. 05. 28.

 

 

Mindent bevetettek az újvárosiak *

 

 

 

Az egyik fél második győzelméig tartó bajnoki bronzcsata szombati, 12–10-es sikerével lépéselőnybe került a Dunaújváros női pólócsapata a Szentes ellen. A Kurca-partiak 2008. május 21-én a ligeti uszodában kezdődő találkozón javíthattak volna.

A helyzetet még véletlenül sem lehet bonyolultnak nevezni: amennyiben a szentesi lányok a ligeti uszodában nem győzik le a Dunaújvárost, akkor Brávikék nyakába kerül a bajnoki bronzérem, ha viszont Szremkóék sikerével zárul a találkozó, akkor az egyik fél második győzelméig tartó csata mindent eldöntő befejező felvonására szombaton Újvárosban kerül sor.

 

 

 

Az első negyed nem kezdődött fényesen és semmi jót nem jósolt (a negyedik percben a vendégek már 5–0-ra vezettek). A végére három góllal elhúzott az Újváros, ami nem sok, csakhogy az ellenfél ebben az esetben a sokszoros magyar bajnok volt. Szépen meneteltünk utánuk, de igazából utolérni nem tudtuk. A szentesiek is mindent bedobtak, de az újvárosiak eredményesebbek voltak. Az utolsó két negyed sok úszással járt, ami azt jelentette, hogy mindkét csapat sokat hibázott, csakhogy mi többet. Így lemaradtunk a dobogóról, de ennek ellenére hallhattuk a nézőtérről, hogy SZÉP VOLT LÁNYOK!!!

Hungerit-Metalcom-Szentesi VK–Dunaújvárosi Főiskola-ELCO 8–11

(2–5, 3–2, 2–2, 1–2)

 

 

Szentes, 2008. 05. 22.

 

 

Bronzot ért a győzelem *

 

 

 

A szentesi futsal történetének első bajnoki érmét szerezte az NB I-ben a Legrand-MetalCom-Szentes, amely a bronzéremért rendezett egyetlen mérkőzésen, a Dr. Papp László-sportcsarnokban legyőzte az EMT Ikrényt.

Legrand-MetalCom-Szentes–EMT Ikrény 3–2 (3–0)

Erre a mérkőzésre a csapat nagyon összeállt (nem úgy mint az előzőn)! Fegyelmezetten, harcosan és elvesztett labdát nem ismerve küzdött. A győriek - a volt gödöllői különítmény - kicsit nagy mellénnyel kezdték a játékot, ekkor jött Briszky és "bespiccelte" az első gólt. Lélektanilag és a későbbi taktikát megkönnyítő nagyon fontos gól volt! Vissza lehetett húzódni és kontrázhattunk. És ebből jött a két másik gólunk. Koncz fantasztikusan vezette keresztbe a labdát, majd hirtelen mozdulattal átlőtte vissza a másik oldalra, oda ahol SZÁBÓ ÁRPI érkezett, és talán élete legfontosabb gólját lőtte, a legjobbkor.

Míg az ellenfél két játékosa (Baranyai és Szente Tamás) egymást marták akkor jött egy újabb fantasztikus mozdulat. Bíró Misi pontos kiugratása, amit Szarvas úgy vett át, hogy a kijövő kapust is kicselezte, majd kb. 10 méterről a már üres kapuba gurított. 3:0 A Szentes javára!!! félidőben.

 

 

 

Bíró Misi végre újra a régi volt. 4-5 fantasztikus védése volt a meccs folyamán.

A második félidő elejétől nagyon féltünk. Eddig mindig elbizakodtunk a jó eredmény érzetekor és jöttek az első hullámvölgyek. Az első öt perc nyomása egy Szente lövéssel meghozta a szépítést a győrieknek, igaz, hogy a kapusunk ebbe is beleért. Közben 3-4 gyors kontrát vezettünk, de kimaradtak a helyzetek. Kb. 5 perc lehetett hátra a tiszta játékidőből, amikor elkezdték a győriek a vészkapus játékot. Nagyon jól csinálták, de mi is jól védekeztünk. Legalább 5 alkalommal megszereztük a labdát, de nem tudtuk az üres kapuba berúgni. És jött egy újabb Szente lövés, de most meg Keller Zoli ért bele, 3:2.

Iszonyú volt a feszültség. A Győr nagyon rutinosan mindent megpróbált, fautra játszottak, színészkedtek, közben szövegeltek. Számoltuk a másodperceket, és végre. Szinte felrobbant a kispad, a csarnok!!! Győztünk!!

Szentes, 2008. 05. 22.

 

 

I. JOKER amatőr kerékpáros verseny *

 

 

 

2008. május 17-én rendezte meg a St. Jupát Sportegyesület az I. JOKER amatőr kerékpáros versenyt és teljesítménytúráról. A versenyre 44-en jelentkeztek és az indulók között -a rendező várakozásainak megfelelően- megtalálhatóak voltak mind a táv teljesítésére vágyó teljesítménytúrázók, mind küzdeni, versengeni szándékozók.

 

 

 

A két választható versenytáv közül  (20 és 56 km) mindenki a fizikai felkészültségének megfelelőt választhatott. A legfiatalabb versenyző a 10 éves Szaszkó Domonik volt, míg az érettebb kategóriát Szabó Józsefné képviselte, mind ketten a 20 km-es távon indultak.

A rendezők köszönik mind a támogatók, mind az önkéntes segítők önzetlen szerepvállalását a rendezvény sikeres lebonyolításában. A rendezvény hagyományteremtő szándékkal lett megrendezve.

A rendezvény különdíját (4 fős szállást Görögországban, Makrigialos üdülőhelyen, 7 éjszakára stúdió jellegű elhelyezéssel) a V-VI. korcsoport 56 km-es távján a 606-os rajtszámmal indult Bodrogi Csaba nyerte. (Az Andromeda Travel Kft. felajánlásában.)

A rendezvényről további részletes információ a www.bringaverseny.extra.hu  címen található.

 

 

 

A Jupát következő kerékpáros nyílt rendezvénye a május 31-én lebonyolítandó Gördülő generációk harmadik, és egyben utolsó tavaszi megmozdulása lesz ( www.jupat.hu/programok ).

Szentes, 2008. 05. 22.

 

 

Nem kötényt, zakót kaptunk! *

 

 

 

A futsal NB I elődöntőjében a második meccsen hazai pályán is zakót kapott, így a bronzéremért játszik a Legrand-MetalCom-Szentes.

Az első találkozón elszenvedett 6–0-s vereség után ezúttal a Dr. Papp László Sportcsarnokban tomboló 500 néző előtt sem sikerült gólt szerezni. A Csömör az első félidőben 3–0-ra vezetett, majd a második játékrészben tovább növelte előnyét, és 9–0-ra győzött.

Igaz többen nem tudtak játékra jelentkezni a szentesi csapatból, de aki pályára lépett az is enerváltan játszott. Az utolsó percekben a közönség csak annyit kért, hogy csak legalább egy gólt rúgjanak! Ez nehezen sikerült volna, mert a kapu mögötti labdafogó hálót bombáztuk szét a kapu hálóját meghagytuk az ellenfélnek és a legnagyobb szomorúságunkra, ők éltek a lehetőséggel.

A bronzéremért május 19-én 20 órakor a Dr. Papp László-sportcsarnokban a Szentes az EMT Győr fogadja.

Szentes, 2008. 05. 09.

 

 

Harmadikok a bajnokságban *

 

 

Szentes 91-esek - 1 Rc. Slovan Bratislava: 17 - 17 (10 - 5)

A szentesi rögbi csapat a május 1-i rendezvény keretein belül a Pozsony csapatát fogadta a Kinizsi pályán. Az őszi kinti vereség után nem sok eséllyel álltak ki a hazaiak, mivel több játékosukat - köztük az irányítójukat is - nélkülözni kellett ezen a mérkőzésen. Ennek ellenére parádésan kezdett a Szentes, a félidőben biztosan vezetett, s szinte az egész mérkőzést végigtámadták. Mindkét csapat rengeteg hibával játszott, ennek ellenére nagyon látványos, izgalmas mérkőzés kerekedett ki. Ezzel a váratlan pontszerzéssel a 91-esek a tabella harmadik helyén állnak. A múlt heti Exiles elleni, - nem a Szentes hibájából - le nem játszott bajnoki mérkőzés pontjai még talonban vannak, ezekről a Versenybizottság fog dönteni, remélhetőleg hamarosan.

A szentesi csapat: Törőcsik, Kiss Sz., Mácsai, Farkas, Baranyi L., Tímár F., Baranyi G., Kiss I., Tímár Zs., Döme Zs, Füle D (2), Fekete (15), Kérdő, Füle Gy, Gajdán, Bélteki, Keresztes Nagy Ádám

 

 

Szentes, 2008. 05. 07.

 

 

XIII. Nemzetközi Szenior Úszóverseny * programja

Szentes, 2008. május 31 - június 1.

 

 

 

2008. május 31.. szombat 14 óra                                                    Bemelegítés 13 órától

1.      66 2/3 m férfi gyorsúszás                                              7.   66 2/3 m férfi pillangóúszás

2.      66 2/3 m női gyorsúszás                                               8.   66 2/3 m női pillangóúszás

3.      66 2/3 m férfi mellúszás                                                9.   133 1/3 m férfi vegyes úszás

4.      66 2/3 m női mellúszás                                               10.   133 1/3 m női vegyes úszás

5.      66 2/3 m férfi hátúszás                                                11.   4 x 33 1/3 m férfi vegyes v.

6.      66 2/3 m női hátúszás                                                 12.   4 x 33 1/3 m női vegyes váltó

 

2008. június 1. vasárnap 9 óra                                                       Bemelegítés 8 órától

13.  33 1/3 m férfi gyorsúszás                                             19.  33 1/3 m férfi pillangóúszás

14.  33 1/3 m női gyorsúszás                                              20.  33 1/3 m női pillangóúszás

15.  33 1/3 m férfi mellúszás                                               21.  4 x 33 1/3 m férfi gyors váltó

16.  33 1/3 m női mellúszás                                                22.  4 x 33 1/3 m női gyors váltó

17.  33 1/3 m férfi hátúszás                                                 23.  4 x 33 1/3 m MIX vegyes váltó  

18.  33 1/3 m női hátúszás

 

Korcsoportok:

25 évtől fölfelé, 5 évenként változik, I. korcsoporttól a XIII-ig, váltókban a csapattagok összéletkora szerint.

 

Nevezés: 2008. május 16-ig Pólyáné Téli Évánál /Tel: 63–314 998/ esti órákban és hétvégén

Internet cím: delfin_esc@freemail.hu , delfin_esc@citromai..hu

Nevezési díj: Egyéni számok: 600 Ft,    váltók: 1000 Ft / szám

A 70 év felettiek két számban ingyenesen nevezhetnek!

 

Nevezési határidő utáni fizetés esetén 800 Ft/szám!

Utólagos nevezés –csak nagyon korlátozott indulási lehetőséggel – a verseny első napján csak 1130órától 12 óráig, a második napon pedig csak 730órától 8 óráig lehetséges. Helyszíni nevezés esetén 800 Ft/szám. A váltók nevezése és a nevezési díjainak befizetése a verseny első napján 14 órától 15 óráig, második napján 9 órától 10 óráig.

Az első napi versenyek után közös esti vacsora, táncos mulatság lesz a Klauzál G. Ált. Isk. ebédlőjében. Ennek részvételi díja 2000 Ft/fő, a versenyen, vagy előtte megrendelhető.

 

Mindenkit szeretettel várnak a rendezők!

Szentes, 2008. 04. 28.

 

 

Május 5-én kezdődik a rájátszás *

 

 

 

Igazi hatpontos mérkőzést játszott egymással a Szentes és a Cső-Montage, hiszen a vendégeknek égető szükségük lett volna a három pontra a rájátszást érő negyedik hely megtartásához. Ez azonban nem sikerült, mert a Szentes 6-4-re nyerni tudott hazai pályán, többek között Ábel Péter négy góljának köszönhetően.  

A Cső-Montage ellen aratott 6-4-es nagyszerű győzelmének köszönhetően már biztos, hogy a legjobb négy közé jutott, és részt vehet a bajnoki rájátszásban a Legrand-MetalCom-Szentes első osztályú futsal csapata.

 

Mindkét csapat számára létfontosságú volt, hiszen mindketten az első négy közé igyekeztek, és tudni lehetett, hogy aki vereséget szenved ezen az estén, az távolabb kerül céljaitól. Ennek megfelelően óvatosan kezdtek a csapatok, a Szentes már-már szokásosnak mondható álmos első perceit azonnal kihasználta a Cső, és a 4. percben már 0-1 állt az eredményjelzőn. Félidő közepére átvette az irányítást a Legrand, és a 12. percben Ábel találatával előbb egyenlített, majd Erhardt góljával már a vezetésnek örülhetett a Koncz Zsolt - Némethy László által dirigált együttes.

 

 

 

 A második játékrész a lehető legjobban indult a mieink számára, hiszen Szabó László szinte a középkezdést követően megduplázta az előnyt. Ezek után Bíró Mihály kapus pillanatai következtek, aki előbb lábbal, majd mellkassal hárított két életerős lövést. A negyedik szentesi gólt követően, kapusukat lehozva próbálták menteni a menthetőt a vendégek, ám a remek hazai kontrákat követően már 6-1 volt ide, minden eldőlni látszott. A Cső-Montage azonban kiváló csapat, és ezt ezen az estén is bizonyították. Előbb szépítettek, majd két és fél perccel a vége előtt büntetőből megszerezték harmadik találatukat is. Sőt, kilenc másodperccel ezt követően már a negyedik gólnak örülhettek. Még mielőtt teljesen eluralkodott volna a pánik a szentesieken, Koncz Zsolt fújt ébresztőt övéinek, rendezték a sorokat, és nagyszerű védőmunkával kiharcolták a győzelmet.

 

A rájátszás első meccsét 1–4. és 2–3. párosításban május 5-én (hétfő) rendezik, majd a második mérkőzés május 8-án (csütörtök) következik. Az egyik fél két győzelméig tartó párharcban ha szükséges, a harmadik találkozót május 12-én (hétfő) bonyolítják le.  

Szentes, 2008. 04. 28.

 

 

Gördülő generációk 2. *

 

 

2008. április 19-én "Gördülő generációk - Együtt a cél felé" elnevezéssel, már másodjára várták a kerékpározni kedvelő szülőket, nagyszülőket és gyerekeket a Dózsa-ház elé, hogy a St. Jupát Egyesület szakképzett túravezetőivel együtt barangolják be és ismerjék meg a környék rejtett természeti kincseit.

 

 

 

A borongós (esős) idő ellenére a túra 75 fő részvételével indult. Az eső eleredése miatt az eredeti túrához képest egy rövidített útvonalat teljesített a csapat. A Deák és a Klauzál Ált. Isk.-ból 1-1 testnevelő szervező munkájának köszönhetően sok apró diák is volt a rendezvényen.

 

 

 

A szervezők örömére új egyének és családok is csatlakoztak a rendezvénysorozathoz és ha minden igaz a következő túrára a gondoskodnak a jó időjárásról is, mely május 31-én (szombaton) 10 órakor lesz és várják az érdeklődőket ismételten a Dózsa-ház elé. 

 

 

Szentes, 2008. 04. 28.

 

 

Már az első versenyről arannyal érkeztek haza*

 

 

2008. április 19-én Baján a Popori Ottó emlékversenyen vett részt a Klauzál DSE birkózó szakosztálya, amire 131 fő nevezett.

 

 

 

Ez a verseny a szakosztály megalakulása óta az első megmérettetés volt a diákoknak.

 

 

 

A 3-4 hónapos birkózó tudás ellenére kiváló eredményt ért el a 7 fős csapat.

 

 

 

Koncz Márk és Gulyás László 1. helyezést, Sebesy Csanád és Gulyás Tamás 2. helyezést, Koncz Henrik 3. helyezést, Marosi Krisztián és Őri Ferenc 4. helyezést ért el.

 

 

Szentes, 2008. 04. 22.

 

 

Felemás siker Pécsett a szezonnyitón *

 

 

Szombaton kezdődött a tavaszi pontvadászat az NB I-es rögbi csapatok számára. A Szentes Pécsre látogatott, akiket ősszel hazai pályán 10 – 5-re sikerült legyőzni.

A junior mérkőzéssel indult a megmérettetés a vendégek számára, és meglepő módon már az első percben megszerezték  Keresztes révén a vezetést jelentő pontokat a szentesi legények. Szerencsére a jó széria a mérkőzés végéig kitartott, így minden várakozást felülmúlva 26 – 40 arányban jobbnak bizonyultak a Kurca parti fiatalok!

Ezek után következhetett a felnőtt összecsapás, melyre a szentesi csapat ismét – mint a másfél évvel ezelőtti nagy zakó idején – foghíjas összeállításban érkezett. Megint csak a nagyobb darab, úgy nevezett  ’’tolongás’’ játékosok,  a csatárok hiányoztak a kezdőből, amely rendkívül megnehezítette a saját labdák megtartását, így sorra vesztették el az egyértelmű szituációkat a vendégek, folyamatos védekezésre kényszerülve. Mintha csak forgatókönyvből zajlott volna a mérkőzés, ugyan úgy történt minden, mint annak idején. Fekete Csanád elfutásából a Szentes szerezte meg a vezetést, majd egyre inkább átvették az irányítást a pécsiek, ezzel együtt a vezetést is. Különbség most talán annyi, hogy akkor egy rosszul játszó pécsi, most viszont egy nagyon higgadtan és összeszedetten játszó csapat ellen kellett küzdeni a Kurca partiaknak. A vendégek szinte csak védekeztek, így pedig elég nehéz labdajátékban pontokat elérni. A folyamatos védekezés teljesen felőrölte a csapatot, sajnos mentálisan igencsak meggyengült a csapat, és lélekben feladta a mérkőzést.

A második játékrész végéhez közeledve még villant egyet a vendég futójátékosok sora, és a 19 éves Döme Zsolt megszerezte a szépítő pontokat. A mérkőzés végeredménye 47 – 12 lett a Pécsnek, melyet a játék képe alapján teljesen megérdemelt.

 

A szentesi csapat (felnőtt): Törőcsik, Kiss Sz, Farkas Zs, Baranyi L, Tímár, Csanki, Szabó, Baranyi G, Kiss I, Dobos A, Döme Zs (5), Füle D (2), Fekete  (5), Kérdő, Füle Gy,

Junior: Keresztes N. Ádám, Szépe Kornél, Baranyi László, Lónyai Dániel, Czakó Balázs, Pipis Róbert, Nagy Gergő, Sipka Róbert, Döme Zsolt.

Szentes, 2008. 04. 01.

 

 

Gördülő generációk *

 

 

 

Sikeres pályázatot nyújtott be a Szentes Kistérség Többcélú Társulás, a Települési Önkormányzatok Kistérségi Szenior Sport-Aktív Életmód program megvalósításában történő együttműködésre.

A több hetes programon belül a pályázat a kistérség településeire kiterjedő, széleskörű kezdeményezésekhez nyújt anyagi segítséget, amelyek ösztönzik az 50 év feletti korosztály fizikai aktivitását. Ezzel pedig elősegítik az egészséges életmód attitűdrendszerének kialakulását, és a szenior szabadidősport területi megerősödését.

 

 

 

A programsorozat egyik legérdekesebb eseménye került megrendezésre 2008. március 29-én "Gördülő generációk - Együtt a cél felé" elnevezéssel, melyre kerékpározni kedvelő nagyszülőket és unokáikat várták a Dózsa-ház elé, hogy szakképzett túravezetőkkel barangolják be és ismerjék meg a környék rejtett természeti kincseit.

 

 

 

Ezen a napon, mely egyben a St. Jupát Egyesület nyílt napja volt, tényleg együtt gördültek generációk együtt a cél felé. A liget kapujából indult a túra, majd végig Szentes főutcáján, Fábiánsebestyén fel. Igaz nem sokat tekertek, máris akadt egy kis technikai probléma, mely csak színesítette a túrát. A könyvtár előtt leugrott láncot Valkai Zsolt túravezető gyorsan visszatette, majd egy pár bátorító szó után újra együtt kerekezett a csapat.

 

 

 

A fábiáni útról átkerekeztek a kunszenti útra a hűtőtavak mellé és onnan Szentes felé vették az irányt. A közel 10 km-es túra után, még kétszer kerekezhetnek az arra jelentkezők (persze más túraútvonalon) az egyesület vezetésével. Április 19-én és május 31-én is várják a jelentkezőket egy kis kerékpártúrázásos testmozgásra a Dózsa-ház mellé.

 

Szentes, 2008. 03. 31.

 

 

A pedagógusok mérettették meg magukat *

 

 

2008. március 29-én rendezték meg a Széchenyi ligeti sportuszodában az Országos Pedagógus Úszóversenyt.

A szentesi pedagógusok remekeltek és így több érmet itthon sikerült tartaniuk, de a verseny mellett a legfontosabb volt a hangulat, amelyről a szervezők a Delfin Szenior úszóklub gondoskodott.

 

 

Szentes, 2008. 03. 31.

 

 

 

 

 

.