Reneszánsz Fesztivál 2. rész

 

13. Deák Ferenc Általános Iskola műsora

Szürke sereg

 

 

 

Bekapcsolódva a színpompás felvonulásba jövünk mi: a Deák iskola Mátyás korába bújva. Elöl a vásári forgatagra jellemző apócska kislányok szalaggal játszanak, mint ahogy abban a korban tették királyi udvarokban, búcsúkban, vásárokban. Szertelenségük feloldja az utánuk jövő mogorva ifjonc ismerőst: Kinizsi Pált, a molnárlegényt, a későbbi hadvezért, Mátyás kegyeltjét.

Kinizsit rendkívüli ereje, bátorsága tette hőssé. Saját korában még a török is félt tőle, ha hallott róla. Kenyérmezőnél le is győzte őket, s így megmentette a déli országrészt. A Kinizsi Pál után guruló ágyútalp, rajta az ágyúval jelképezi az erőt, mely Mátyás király korában az életet jelentette.

A mi ágyúnk történetileg hű mása a tüzérek ágyújának. A korabeli vitézi élet legszebb pillanatai a békességhez, a családi élethez tűződtek. Ha nem volt harc, mulatoztak. A vitézek életéből láthatunk egy kis táncos ízelítőt.








































































































































Húzd az egér nyilát a képekre!

 

14. Koszta József Általános Iskola és
Klauzál Gábor Általános Iskola közös műsora

Lovagi torna és vígasság Mátyás udvarában

 

 

 

Mátyás király Beatrix királynéval és kedves népével együtt vigad a menetben elvegyülve. Először Beatrix udvarhölgyei lejtenek táncot ( a táncosok Klauzálos diákok), majd a lovagok bajvívása következik ( a Baranta harcművészek közreműködésével).

Remélhetőleg a lovagok tornája minden baj nélkül lezárul, ezért az angyalok hálát adnak táncukkal az égieknek. Az angyalok tánca a reneszánsz idején érkezett el a messzi keleti tájakról és terjedt el egész Európában. Az angyal táncot a Kosztás diákok mutatják be.

 

 

 

A reneszánsz felvonulás után lampionos séta indult a Luther tértől az Ifjúsági Házhoz a két fúvószenekar felvezetésével. A "gödörben" Jamie Winchester & Hrutka Róbert Band élő koncertjén szórakozhattunk, majd a koncert végeztével a Kurcán túl folytatódott a program. Igaz a nyárs párbajra nem sokan vállalkoztak (senki), de annál többen voltak kíváncsiak Dukai Regina koncertjére.

 

 

 

Volt aki szuvenírrel távozott, mert Dukai Regina koncertje után magához vette az énekesnő mikrofonját, ami nem került elő. Az énekesnő szerencséjére nem az ő mikrofonja volt, de a technikai személyzet szerencsétlenségére viszont egy miki-vel kevesebbet kellett elcsomagolni.

Ha valaki mégis megtalálná nyugodtan leadhatja az Ifjúsági Házban, ugyanis a vevő egység nélkül semmit nem ér!!!








































































































































Húzd az egér nyilát a képekre!

Szentes, 2008. 05. 02.

 

 

.