Pollák Nap - 2008

 

A Pollák Antal Műszaki Szakközépiskola az iskola névadójának születésének évfordulója (1865. március 29.) alkalmából minden esztendőben megrendezi a Pollák-napot. Hagyományosan idén is a tavaszi szünet előtti utolsó tanítási napon tartotta a megemlékezést az iskola.

 

 

 

2008. március 19-én a hagyományos Pollák nap programjait egy rendhagyó műveltségi vetélkedő nyitotta, amelyen az iskola minden osztálya képviseltette magát egy négy fős csapattal. A vetélkedő első megmérettetése a "jelmezverseny" volt, ahol a csapatok egy-egy tagja korhű jelmezbe bújva mutatta meg magát a zsűrinek és a szép számú versenyzőnek.

 

   

 

Láthattunk alumínium fóliába "öltözött" lovagot, kalózt az elmaradhatatlan rumos üveggel, illetve "hamisítatlan" hercegkisasszonyokat borostásan vagy valódi bajusszal... A vetélkedő érdekes feladatainak megoldása során a diákok az irodalom a történelem, az angol nyelv, valamint a zene- és képzőművészet területén mérték össze tudásukat. A hieroglifákkal alkotott titkosírástól kezdve a zenei totón és történelmi keresztrejtvényen át, az angol nyelvű hirdetés megfogalmazásáig sok-sok színes feladat várta a versenyzőket.

 

 

 

A nap végén a kupát és az aranyérmeket a 12. b osztály csapata nyerte, míg az ezüst érmek a 12. a, a bronz érmek a 11. b osztály tanulóinak nyakába került. A nagy sikerre való tekintettel a szervezők a jövőben minden Pollák nap részekét megszervezik a vetélkedőt, hisz ez egy jó alkalom arra, hogy a diákok ne csak az órákon mutassák meg tudásukat (élesben jegyekért), hanem egy jó hangulatú vidám vetélkedőn is.

 

 

Másnap a számítógépes játékprogramok mellett kispályás fociban, kosárlabdában valamint motoros ügyességi versenyben mérhették össze tudásukat a tanulók.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nem szabad megfeledkezni a többi versenyről sem, valamint vetélkedőről, melyek szintén színesítették a délelőtti programot.

 

 

 

 

 

 

 

A nap végén jött az igazi küzdelem, amikor is a tanárok a diákok ellen léptek parkettra. Itt lehetett csak igazi revanst venni, pro- és kontra, az órákon elszenvedett sérelmekért.

 

 

Szentes, 2008. 03. 29.

 

.