Dunai Edit hullámai

 

 

 

Dunai Edit 2006-ban elnyerte a Katona Kiss Ferenc és neje Túri Júlia Képzőművészeti Alapítvány díját és most, két év után legújabb munkáival jelentkezik a szentesi közönség legnagyobb örömére. Az alkotó a nyereménnyel nem csak lehetőséget nyert gondtalan alkotásához, hanem kötelezettséggel is jár, mert a már említett idő múltán (2008. március 6-án) az addigi alkotásaiból egy kiállítást kell rendeznie a Városi Galériában. Ráadásul a legszigorúbb zsűri, a közönség előtt.

 

 

 

Az alkotó tiszteli a vizet és csodálja a hatalmas vízfelületeket. Ahogyan megfogalmazta: a víz "romboló és alkotó, pozitív és negatív, elválasztó és egyesítő". Vagyis nincs formája és mégse mondhatjuk, hogy alaktalan. Mert száz és ezer formáját ismerjük!

Dunai Edit Tisza-parti emberként határozza meg magát, ezért nem csoda, ha arról mesél: "a folyó a legjellemzőbb kifejezője a változásnak, az állandó mozgásnak". Szintén az alkotó szavait idézzük. ". a víz lehet tükörszerűen csendes, szinte mozdulatlan, vagy monumentális, mint a tenger. Elveszítjük a körvonalakat, csak végtelen távlatok, a befoghatatlan horizont marad."!

 

 

Szentes, 2008. 03. 10.

.