Országos verseny a református iskolában

Bibliaismeret a világhálón

 

 

 

Különös fogalmat takar a multimédiás bibliaismeret kifejezés. Egyszerre feltételezi a Biblia olvasását és a számítástechnika alkalmazását. Ezzel a kifejezéssel rendezte meg immár második alkalommal a Kiss Bálint Refomrátus Általános Iskola országos versenyét, melyre 12 iskola jelentkezett. A legtávolabbi város Sárospatak volt, de érkeztek gyerekek Budapestről, Kecskemétről, Nagykőrösről, Debrecenből, Hajdúnánásról, Vésztőről és a szomszédos Vásárhelyről is. Az 50 jelentkező 3 korcsoportban mérte össze tudását. A verseny megkezdése előtt egy kódszámot kaptak, ezzel tudtak belépni az iskola számítógépes rendszerébe. Más-más jellegű feladatot oldottak meg a 3.-4., az 5.-6. és a 7.-8. osztályosok, de mindegyik kapcsolódott a számítógéphez.

 

 

 

A gyerekek használhatták az inetrnetet is, voltak kérdések, melyek egy-egy filmhez, képhez vagy zenéhez fűződtek. Idézetet kerestek a Bibliából, vagy térképen jelölték be az adott helyszíneket. A feladatok kiértékelése is a technika segítségével történt, a program pontozta a helyes választ. A kétfős csapatok egy illusztrációt is elküldtek az internetes nevezéssel egyidőben. Ezekből kiállítás is készült, míg a gyerekek versenyeztek, a kisérő tanáraik szavazhattak, s a legszebb munka elkészítői különdíjban részesültek.  A nyertesek értékesek ajándékokkal térhettek haza, a díjak között volt webkamera, optikai egér és pendrive is.

 

 

 

 Az eredmények:

3.-4. osztály: 1. Szalay Róbert – Molnár Réka (Kiss B. Szentes), 2. Héjja Benjamin – Sütő Dávid (Hmvhely), 3. Lakó Zoltán – Körösvölgyi Márton (Budapest).

5.-6. osztály: 1. Offra Flóra – Mecsei Csenge (Debrecen), 2. Dávid Eszter – Karikó-Tóth Zsófia (Kiss B. Szentes), 3. Fehér Márk – Takács Dominika (Kunhegyes)

7.-8. osztály: 1. Juhász-Bóka Bernadett – Fejes Lilian (Kiss B. Szentes), 2. Csősz Gábor – Mátyás Máté (Kecskemét), 3. Csuka Róbert – Bencze Gergő (Budapest). A különdíjban a kecskeméti iskolások részesültek.

Szentes, 2008. 03. 07.

.