Átadták a Parkerdő Otthont

 

 

 

Több mint egy milliárd forintos beruházással, közel ötezer négyzetméteres alapterületen épült fel a Széchenyi-liget szomszédságában a Dr. Sipos Ferenc Parkerdő Otthon, melyet november 13-án adtak át ünnepélyes keretek között. Az intézmény a jövőben 100 ember bentlakásos, illetve 50 ember nappali ellátását biztosítja.

 

 

 

Néhány napon belül be is költözhetnek az első lakók, mert a közigazgatási hivatal munkatársai az ünnepség előtt átadták az otthon működési engedélyét. Ennek birtokában a következő héttől már 28 ellátottal intézményi jogviszonyt is létesítenek - hangzott el az ünnepségen, melyen jelen volt a Szociális és Munkaügyi Minisztérium államtitkára is. Korózs Lajos hangsúlyozta: az otthon megépítésével jó ügyet szolgálnak, mert jó helyre került, nemes célokra lett fordítva az adófizetők pénze. Olyan emberek laknak majd az épületben, akik egész életük munkájával rászolgáltak arra, hogy megfelelő módon és körülmények között gondozzák őket.

 

 

 

Szirbik Imre polgármester elmondta, hogy 10 évvel ezelőtt a város szociális helyzetének áttekintésekor fogalmazódott meg a gondolat, miszerint hiányzik Szentesen egy bentlakásos intézmény. Idén tavaszra az önkormányzat és az egyház összefogásával felépült egy 50 férőhelyes idősotthon a belvárosban, most pedig a város és az ország összefogásának eredményeként beköltözhetnek a lakók a Dr. Sipos Ferenc Parkerdő Otthonba is. Abba az intézménybe, melynek létrejöttét a névadó, dr. Sipos Ferenc kezdeményezte még évekkel ezelőtt.

 

 

 

A főorvosnak nemrégiben posztumusz emlékérmet ítélt oda a képviselő-testület, melyet az intézmény átadó ünnepségén vehetett át hozzátartozója, dr. Illyés Mária. Az osztályvezető főorvos több mint 4 évtizeden át volt a Dr. Bugyi István Kórház orvosa, annak az igazi nagy orvos generációnak a tagja, amely tudásával, emberi magatartásával megalapozta a helyi kórház hírnevét. Kiemelkedő volt közéleti munkássága is, sokat vállalt és tett a városért.

 

 

 

Dr. Sipos Ferenc tevékenységeit áthatotta az egészségügy érdekeinek képviselete. Szociális érzékenységét jól jellemzi, hogy határozottan kiállt a szegényekért, az elesettekért, valamint az idősek sorsának javításáért. A korszerű, az ellátottak érdekeit a legmagasabb szinten kielégítő otthon megvalósításáért pedig éveken keresztül egyesületi társaival együtt következetesen dolgozott.

 

 

 

 

Szentes, 2008. 11. 20.

 

 

.