Moszkvában jártunk a Karate EB-n

Gőzerővel folyik a világbajnokság szervezése

 

 

 

2008. szeptember 27-28 között rendezték meg a Kyokushin-kan Karate Európa Bajnokságot Moszkvában. A rendezvényre hét versenyző utazott Magyarországról, akiknek a nagyon erős mezőnyben szinte csak a tisztes helytállás jutott.

 

 

 

A karate társadalom eme jelentős rendezvényét jelenlétével is megtisztelte Kancho Hatsuo Royama mester a kyokushin-kan szervezet vezetője. A magyar delegáció két fontos feladatot tűzött ki célul az utazás kezdetén: 1. a versenyen való részvétel, 2. a 2009-ben Magyarországon megrendezésre kerülő karate világbajnokság népszerűsítése.

A verseny előtti napon a moszkvai szálloda előtt sikerült összefutni Royama mesterrel, aki egyből bemutatta Brezovai Sándort a magyar delegáció vezetőjét a japán olimpiai bizottság azon vezetőinek, akik azon dolgoznak, hogy a karate olimpiai sportággá váljon.

Egy rövid beszélgetés után a promóciós anyagok is előkerültek, mely már a VB-re készültek.

 

 

 

Ne felejtkezzünk meg a moszkvai versenyről, mely hatalmas meglepetéseket és izgalmas küzdelmeket hozott, és ennek a versenynek a megnyitóján is előrevetítették, hogy 2009-ben találkozunk Magyarországon.

 

 

 

Brezovai Sándor az Oyama Honbu Dojo vezetője meghívott minden világszervezetet az egy esztendő múlva megrendezendő világbajnokságra Magyarországra, többek között Budapestre, de szentesi programja is lesz a rendezvénynek.

 

 

 

A súlycsoportos, védőfelszerelés nélküli versenyen a férfiak 4, a nők 3 súlycsoportban indulhatnak, a küzdelmek kiütésig tartanak. A világversenyen a világ 15 kyokushin karate világszervezete egyenként két főből, egy férfi és egy női harcosból álló világválogatottal képviseltetheti magát.,

 

 

 

Mint azt a szervezőtől, Brezovai Sándortól megtudtuk: ez a világbajnokság lehetőséget biztosít arra is, hogy a kyokushin karate-val kapcsolatos különböző világszervezetek legjobb harcosait találják meg súlycsoportonként, hiszen Oyama mester halála óta a világszervezetek sportolói csak a saját szervezetük által szervezett bajnokságokon mérkőztek meg.

 

 

 

A verseny hivatalos honlapja: www.kyokushin-kan.hu

 

 

A Moszkvában készült további képeket ITT tekinthetik meg!

Szentes, 2008. 10. 05.

 

 

.