TÉRFESZTIVÁL 2007

 I. Szentesi Bor- és Pálinkaünnep

 

 

 

A Polgármesteri Hivatal, a Szentesi Művelődési Központ és a Gladiátor Rendezvényiroda közös rendezvényére a Térfesztiválra és az I. Szentesi Bor- és Pálinkaünnepre várták az érdeklődőket a Kossuth térre.

Szeptember 14-én, pénteken 17.45 órakor nyílt meg hivatalosan a bor- és pálinkafesztivál. Ekkor nyíltak meg a boros standok. Hat órakor népi bordalokat hallhattunk a Pengető Citerazenekar előadásában.








































































































































Húzd az egér nyilát a képekre!

 

 

 

A Zöldág Mozgáskultúra és Sport Egyesület néptáncbemutatója követte a citerások előadását, majd a 3. Ablak nevű akusztikus könnyűzenét játszó együttes adott koncert.

Este 8 órakor Simon András: Borsajtók, Szőlőprések a Kárpát-medencében, majd Mód László: A szőlő és bor ünnepei Magyarországon címmel hallhattunk előadásokat.

 

A Spiral Flames tűzzsonglőrök és a szentesi „Akik a tűzzel játszanak” csapat borította lángba a kisszínpadot. Őket követte a Seress Formáció, akik élő koncertjére több százan voltak kíváncsiak.

 

 

 

 








































































































































Húzd az egér nyilát a képekre!

 

 

 

Másnap (szeptember 15-én) szombaton rendezték meg a TÉRFESZTIVÁL-t. Délutáni hangolódót a Szentes Város Fúvószenekara fújta, majd Vándormeséket láthattunk a színpadon az Aranyszamár Színház előadásában

 

 

 

 








































































































































Húzd az egér nyilát a képekre!

 

 

 

 

 

Este 6 órakor latin-amerikai táncokat mutatott be a Swivel Tánccsoport és a Szilver TSE táncosai.

A tánc után egy új mozgásformát ismerhettünk meg a Nippon Zengot. A japán mozgást és karate bemutatót a Wellness Colosseum mutatta be.

 

 

 

 








































































































































Húzd az egér nyilát a képekre!

 

 

 

 

 

A térfesztivál főműsora előtt Musical Gálát láthattunk a kisszínpadon a MusicalVarázs Színpad színészeinek közreműködésével.

Este 8 órakor vette kezdetét az élő Fenyő Miklós koncert, melyre zsúfolásig megtelt a Kossuth tér.

 

 

 

 

 

Szeptember 16-án, vasárnap 14.00 órakor Show Mese című bábjátékot láthattuk a Margaréta Bábcsoport előadásában. A társastánc bemutató után a Lajtha László Alapfokú M. I. ütős zenekarának fellépése volt.

Rövid tekerős muzsika után (Balla Tibor előadásában) kerekasztal beszélgetés hallhattunk ismert szentesi emberekkel, majd kvízjátékon bizonyíthatták a vállalkozó szelleműek a borral és pálinkával kapcsolatos tudásukat. A fesztivál operett és musical részletek dallamával zárult, melyet Károlyfalvy Krisztina és Kónya Krisztina a Szegedi Nemzeti Színház énekművészei adtak elő.

 

 

























































































































Húzd az egér nyilát a képekre!

 

Szentes, 2007. 09. 20.

 

.