Több száz lépcső percek alatt

 

 

2007. augusztus 15-én Budapesten a Semmelweis Orvostudományi Egyetem Elméleti Tömb toronyépületében, az épület előtti téren és parkolóban az Országos Katasztrófavédelmi Sportegyesület szervezésében zajlott le a II. Országos Tűzoltó Lépcsőfutó Verseny és az I. Országos Tűzoltó Erőpróba.

 

 

 

Magyarországon másodszor rendeztek toronyházfutó és lépcsőmászó versenyt a tűzoltóknak melyen a szentesi tűzoltók is megmérettettek. Száznegyvenen neveztek be, teljes menetfelszerelésben vettek részt az embert próbáló gyakorlatokon. Gázálarc, vastag ruha, bakancs, gázpalack - a tűzoltóknak teljes menetfelszerelésben kellett futniuk. Egy kis reggeli buzdító zene, néhány szem energiát adó szőlőcukor, egy-két szendvics és már indult is a verseny. A versenyzők a SOTE épületének aljáról indultak a 22. emeletre. Az elején még mindenki futott, aztán már egyre lassabban jöttek a lépcsők.

 

A szentesi csapatnak a példás helytállás jutott részül, mert erre az erőpróbára itt a környékben nehéz felkészülni, és ez meglátszott az eredményen is. A csapat a 21 helyen végzett csapatban, 14 perc 42 másodperccel, amely Csendes Zoltán tű. őrm. 4 p 6 mp, Dragon László 5 p 6 mp és Kajtár István tű. alez. 5 p 30 mp-es eredményéből adódott össze.

Szentes, 2007. 08. 22.

.