Rotyogtassunk együtt!

Hamarosan itt a lecsófesztivál!

 

 A lecsófesztivál részletes programja a képre kattintva kinagyítható!

 

Hajdan 2002-ben a HUNOR COOP Zrt. családi napja keretében rendezték meg az első lecsófesztivált, amikor is 36 bográcsban főtt a lecsó. 2006-ban már 177 csapat versengett a legjobb lecsó címért, amit már az ítészek sem bírtak gyomorral. Így született meg az a gondolat, hogy a legügyesebb főzőnek, nem csak gasztronómiai tudással, hanem szerencsével is kell rendelkeznie. Az első fesztivál óta megváltozott a helyzet, mert most már lecsófesztiválról, beszélünk, amelyhez hozzákapcsolódik a részvénytársaság családi napja.

 

Ebben az évben augusztus 31. és szeptember 1-je között már Családi Lecsófesztivál Napokra várják mindazokat, akik szeretik a jó társaságot, no meg a gyomrukat.

 

Az már most kijelenthető, hogy a Kála Áruház előtt ezúttal is lesz minden, mi szem (és főleg) szájnak ingere. A mindig népszerű hastáncosoktól a hol szabadon, hol „kötöttségben” élő Zalatnay Cini-ig, az élő csocsóbajnokságtól az össznépi szalonnasütésig. A jó szórakozás garantált.

 

Azt, hogy idén hány kondérban fog rotyogni a lecsó, erről faggattuk Mészáros Zoltánt, a Hunor Coop Zrt. vezérigazgatóját.

 

- Vezérigazgató úr! Az idén megdőlhet a tavalyi 177 bográcshely rekord?

- A város és a cég életében is fontosnak kikiáltott eseményen nagy az érdeklődés a bográcshelyek iránt. Úgy érzékeljük, hogy már nemcsak a város, hanem a régió, sőt az ország egyik legjelesebb fesztiválja a miénk. Baranyától Szabolcsig, Soprontól Budapesten át Békéscsabáig sok-sok érdeklődő, ismerős, barát, rokon jelezte részvételét a rendezvényen. Voltak többen, akik már tavaly úgy búcsúztak el, hogy idén újra találkozunk a fesztiválon. Várjuk az erdélyieket, a vajdaságiakat, reményeink szerint a felvidékről is jönnek látogatók. Állandó osztrák és német vendégeink erre az időpontra időzítik nyaralásukat. Tavaly 177 bográcsban főztek lecsót, idén 250 körülire számítuk.

 

- Receptfüzetet eddig nem adtak ki, most honnan jött az ötlet?

- Több oka is van. Először is, mindig kell valami új, valami, ami nem volt. Idén a receptfüzettel frissítünk. Arról nem is beszélve, hogy kezdtem sajnálni azt a sok jó receptet, amit eddig alkalmaztak a legjobbak, s amiről rajtuk kívül szinte senki sem tudott. A kiadvány az eddigi öt rendezvény legjobb és legötletesebb receptjeit tartalmazza néhol humorral megspékelve. Most viszont mindenki kipróbálhatja otthon mindegyiket, és mindenki eldöntheti, hogy melyik a legjobb.

Szentes, 2007. 08. 28.

.