Tetten értek a Kurca parton egy rongálót!

Még neki állt feljebb!

 

Zoltán nevű kedves olvasónk küldte el kétségbeesésében megírt történetét, mely 2007. augusztus 21-én történt meg vele a Kurca parton az éjjeli órákban, amikor is rongálás közben rajtakapott egy elkövetőt, akinek még a rendőri jelenlét sem csitította indulatát és fenyegetően lépett fel a szemfüles olvasónkkal szemben.

 

 

Előljáróban el szeretném mondani, hogy azért döntöttem úgy, hogy a cikket ha lehet valamilyen nyilvános „fórumra” eljuttatom, mert ez nem az első, és nem is egyedüli (főleg itt a Kurca parton), hogy rongálók tiporják le értékeinket, és remélem sikerül annyit elérnem vele, hogy az emberek jobban figyeljenek egymásra, illetve a köz értékeire!

 

2007. augusztus 21-én az éjszakai órákban értem haza! Éjfél után lehetett! Zajra lettem figyelmes a Kurca part irányából, hátramentem, hogy megnézzem! Látom, egy ember pakolgat valamit.

Először nem is foglalkoztam vele, gondoltam a saját tulajdonát viszi haza, de kis nézelődés után gyanús lett, hogy éjfél után mit keres valaki az utcán, és mit pakolgat a sétányon! Be is mentem a hátsó kapu kulcsáért, hogy megnézzem mi folyik ott. Gyanús lett az eset összességében, mivel ez már nem az első hasonlóeset a parton. (Pár héttel ezelőtt már valaki kötözgetett valamit az itt található telefon kapcsolószekrényekben, amit be is jelentettünk a telefonszolgáltatónak, a válaszukat, és a viselkedésüket nem is minősíteném, remélem ez esetben pozitív tapasztalatokkal fog végződni!)

Szóval, kimentünk (ekkor már apu is jött velem)! Kérdezem az illetőtől, hogy ki ő, és mit csinál? Erre trágár kifejezésekkel kísérve próbált bennünket meggyőzni, hogy ő bizony csak arrébb pakolja, mert útban van neki! Mikor láttam, hogy mi a helyzet (hogy ezek a szekrények ajtajai, amik le vannak tépve), hívtam a rendőrséget. (Talán az is hozzátartozik a történethez, hogy a rendőrséget legalább 3 percig hívtam, mire valaki felvette a telefont! Utána újabb több mint 20 perc telt el, mire kiértek a rendőrök második hívásom után. Amíg vártuk a rendőrök megérkezését a „gyanúsított”, különböző fenyegetésekkel, meg trágár kifejezésekkel próbált minket megvezetni, megfélemlíteni. Miért? Nem tudom - és ezt mondtam neki is - hisz ő folyamatosan tagadta, hogy bármit tett volna, akkor meg minek kell a másikat fenyegetni?!

 

 

 

A rendőrök megérkeztek és miközben átvizsgálták a helyszínt, az egyik rendőr jelenlétében a gyanúsított újabb fenyegetésekkel, rágalmakkal állt elő, amelyek a testi épségünket, illetve az ingóságaink épségét érintették! A gyanúsított nem volt ismeretlen a rendőrök számára, valószínűleg, nem ez volt az első eset, hogy valamilyen félreérthető helyzetben találtak rá!

Én nem tudom, ki mit csinált ott akkor este, és az nem is az én dolgom, hogy mindezt kiderítsem, bízom a rendőrség munkájában, remélem helyesen cselekedtem? Másnap délelőtt a helyszín még változatlan volt (csak az ajtók lettek arrébb pakolva még este), a fényképek erről az állapotról tanúskodnak, délutánra viszont a szolgáltató emberei kijavították a hibát (illetve, szerintem csak ideiglenesen visszatették az ajtót, mert akár egy nagyobb szél is leviheti a helyéről, mert a szekrény teljesen meg volt rongálódva)!

 

Saját véleményem az ügyről: Nagyon sajnálom, és talán mondhatom, felháborít, hogy ilyenekkel kell szembesülnie az embernek! Amit úgyszintén nagyon sajnálok, hogy senki nem vette észre, hogy ott bizony valami nem odaillő történik, mert azért a két szekrény négy ajtajának letépéséhez idő kell, és valószínűleg zajjal is járt!

Remélem ez a történet ismét kicsit felnyitja az emberek szemét, és ezek után mindenki jobban oda fog figyelni, hogy a hasonló eseteket elkerülhessünk, és a bűnös megkapja méltó „jutalmát”!

Szentes, 2007. 08. 28.

.