Falusias játékokon a szentesi képviselők

 

 

 

A szegvári falunapok első napján (2007. augusztus 18-án) a térségi képviselő-testületek kaptak meghívás a szegvári Megyeházára, ahol Falusias népi játékra hívták a vendégeket.

Szentes, Szegvár, Fábiánsebestyén, Derekegyház és Mindszent képviselőit várták a sorversenyre, melyek közül négy csapat jelent meg. A mindszentiek nem futottak be a verseny kezdetére, így ebben az évben négyen küzdöttek a vándorserlegért.

A szentesi csapat már a megérkezéskor vette az első akadályt, amely körül forgott a sajtó hetek óta. Jó házigazda módjára Gémes László polgármester fogadta a csapatokat így Ollai Istvánnét is üdvözölte. Igaz az első exponálás nem sikerült, mert valaki belépett a témába, de dicséretére váljon mind két fél javára kérésünkre megismétélték (persze nagy nevetés tört ki a spontán kézfogásnál). Szóval jó hangulatban kezdődött meg a verseny.

 

 

 

Lássuk az első feladatot, amelyben lépcsőt kellett építeni szalmabálákból. Közel 30 méteres távolságból kellett egyesével hordani a kisbálákat a nagy körbálához, ahol a női csapattag kezét kellett rózsával megkérni. A szentesi csapatnál közfelkiáltással Pásztor Antal, mint a csapat legfiatalabb tagja nyerte meg a sok rohangálással járó feladatmegoldást.

 

 

 

Ha már a nagy körbálák kéznél voltak, akkor gurítgatni kellett felváltva oda-vissza a csapat öt tagjának. Földvári-Nagy István startolt először a bálával, a vissza úton már Sztantics Csaba lökdöste. Őt váltotta Móra József, aki a finisre a polgármesternek Szirbik Imrének adta át. Az alsó képen jól látható, hogy célfotó döntött a pontok sorsáról.

 

 








































































































































Húzd az egér nyilát a képekre!

 

 

 

A következő feladat pedig előkészület volt a főzőversenyre, mert 3 perc alatt kellett a lehető legtöbb hagymát megpucolni a csapatoknak. Ollai Istvánné képviselő asszony a legtöbb hagyma (1,36 kg) megpucolásával javított a csapat helyezésén.

 

 

 

A statikus feladat után újra mozgalmas megmérettetés következett. Talicskával kellett átvinni a csapatot az egyik oldalról a másikra, és persze ezt is időre játszották.

 

 

 

Ha már falusias játék a verseny neve, akkor a búzahordás sem maradhatott el, mely versenyszámban maroktányér segítségével kellett a legtöbb búzát áthordani 1 perc alatt.

 

 

 

A sok mókás feladat közül a legkiborítóbb a következő pörgős-forgós volt. Egy botra hajolva 15-ször kellett körbefordulni, majd futni a pályán. Valamilyen irányba mindenkinek lejtett a pálya, és szerencsére sérülés nélkül még Földvári-Nagy István is megúszta a landolás, pedig a sietségben nagyot esett.

 

 

 

 








































































































































Húzd az egér nyilát a képekre!

 

 

 

A szédítő feladat után már csak az eredményhirdetés volt hátra, amelyen a negyedik helyezettnek járó oklevelet Derekegyház csapata vehette át. Harmadik lett Szegvár képviselő-testülete. A dobogó legfelső pontjáról éppen csak picit lecsúszva lett második Szentes, és a vándorserleg Fábiánsebestyénre került.

 

 
















































































































Húzd az egér nyilát a képekre!

Szentes, 2007. 08. 22.

 

 

.