Ötszáz motoros Mindszenten

 

Az elmúlt hétvégén nem csak Szentesen volt nagyobb volumenű program, hanem a környező településeken, melyre sok szentesi is ellátogatott, így mi is. Először voltunk a mindszenti motoros találkozón, majd a derekegyházi palacsinta rekordkísérletet néztük meg.

 

 

 

A mindszenti Steel Riders Motoros Egyesület az idén negyedik alkalommal rendezte meg Mindszenten motoros találkozóját.

Az egykori keletnémet csodától, a Simsontól kezdve a Suzuki Marauderig szinte minden motorosztály képviseltette magát az elmúlt hétvégi találkozón. A Tisza partján három napig állt a bál: volt vazelinfutás, sörösrekeszmászás, számos koncert, köztük a P-Mobil volt az ász. Egyetlenegy motorostalálkozó, így a hétvégi mindszenti sem maradhatott vidámság, őrültség nélkül.

A rendezvény képes összefoglalója ITT tekinthető meg!

 

 

A vazelinfutás célja egy pofa sör volt. Egy 15 méter hosszú gumiszőnyeget jól megöntöztek több liter mosogatószerrel. A vállalkozó kedvű derekára rákötettek egy gumikötelet, amelynek másik végét egy fához erősítették. A sört elhelyezték a szőnyeg másik végére, s a delikvensnek futva kellett megszereznie. A közönség óriási derültségére a próbálkozók hatalmasakat estek a csúszós talajon.

A találkozón egy daru is szerepet kapott. Nem a sárból emelte ki az esetleg elsüllyedt mocikat, hanem ezzel biztosították a sörösrekeszmászókat. A feladat először egyszerűnek tűnt: a versenyző biztosítókötelet használva egymás tetejére rakta a rekeszeket, s így jutott egyre feljebb. Átlagosan 8-10 rekesznél dőlt le a torony, de a csúcs 22 volt.

 

 

 

A színpadon viszont nagy "gáz" volt, azaz gázpalack, melyből héliumot lélegeztek és a közönség kedvenc nótáit énekelték el az énekverseny résztvevői.

Az idei találkozó már jóval népszerűbb volt, mint elődjei. Míg 2004-ben mindössze 130 motoros látogatott ide, most ötszáz.

Szentes, 2007. 07. 19.

.