Csúcsok dőlnek!

Napon 44 árnyékban 39!

 

A napokban sorozatosan dőlnek meg a hőmérsékleti rekordok, amely az afrikai légáramlatoknak köszönhető közép Európában.

 

 

 

A Kossuth téren található gyógyszertárnál található hőmérő higanyszála egészen 44 fokig kúszott fel a délutáni napsütésben. Igaz árnyékban sem volt sokkal kellemesebb az idő.

A gyógyszertár ajtajának kilincsét is fehér ruhába bugyolálták be, mert a napsütésben annyira felforrósodott, hogy kellemetlen meglepetésben volt része, aki a fém részt akarta megfogni.

 

 

 

A nagy meleg ellenére nem voltak olyan sokan a strandon hűsölni, mint amennyire egyesek gondoltak, de akik csobbantak, azok is csak 26-27 fokra tudtak lehűlni, mert a medencék ennyire melegek voltak.

 

 

 

A mai nap (péntek) sem várható számottevő változás időjárásunkban. Reggel jellemzően derült égboltra ébredhetünk. A legalacsonyabb hőmérsékletek 19 és 23°C között valószínűek. Délelőtt országszerte felhőtlen, napos időre számíthatunk, a hőmérsékletek gyorsan emelkednek majd.

 

 

 

Délután is marad a jobbára napos idő, azonban már többfelé lehet gyenge felhősödés, esetleg délután kis eséllyel kialakulhat gyenge zápor északon. Ismét rekord melegre készülhetünk, a csúcshőmérsékletek 38°C és 42°C között alakulnak! Igyunk sok folyadékot és a déli órákban lehetőség szerint kerüljük a napsütést. A déli szél többnyire gyenge marad.

 

Amíg jön a hidegfront, addig itt egy pár hűsítő kép!

 

 

 

Ez egy JAVA alkalmazás.

Szentes, 2007. 07. 20.

.