Megdőlhet a melegrekord!

 

 

 

Mivel az előrejelzés szerint csak a hétvégétől lehet enyhülésre számítani, elképzelhető, hogy meg kell hosszabbítani a legmagasabb, hármas fokozatú hőségriadót, amit egyelőre csütörtökig rendelt el az országos tiszti főorvos.

 

 

 

Szentesen is a vízpartokra menekültek a hétvégén az emberek, de hétköznap délután is sokan látogatták meg a strandot. Annak ellenére, hogy már hétfőn is nagyon meleg volt, az országos rekord nem dőlt meg.

 

 

 

A strandra látogatóknak pedig egy jó tanács: ha valaki a tilosban (vagy pl. a liget zöld területén) parkol, annak a belépőjegy mellett számítania kell büntetésre is. Érdemes igénybe venni a Csongrádi út liget felöli oldalát a parkolásra, ahol ingyen és árnyékban állhatunk meg!

 

 

 

Az országos átlaghőmérséklet hétfőn 35 fok volt, ami jócskán elmarad a 2001-ben mért legmagasabb, 39,8 fokos értéktől. Siófokon volt a legmelegebb, ahol 37,4 fokot mértek.

Az előrejelzés szerint kedden akár az országos melegrekord is megdőlhet. Az országos átlaghőmérséklet 34-39 fok között lesz. Kedden országszerte nagyon erős, 8,1-es UV-B sugárzás várható.

A nagyon magas érték a teljes országra érvényes lesz. Normál bőrtípusnál már 15 perc napon tartózkodás esetén is bőrpír keletkezhet, tehát nagyon vigyázzunk magunkra!!!

 

 

Szentes, 2007. 07. 17.

.