Féltik a múltjukat!

 

 

2007. július 11-én a Megyeháza Konferencia és Kulturális Központ zöld termében több mint 100 pedagógus, szakszervezeti tag és vezető szakemberek részvételével Pedagógus Fórumot tartottak a Csongrád megyei Pedagógus Szakszervezet szervezésében.

 

 

 

A régió több településéről érkezett vezető előtt Elek Sándor megyei titkár ismertette a megyei közgyűlés koncepcióját, amelyben a szentesi középiskolák összevonását tervezi.

 

 

 

Az intézmények vezetői az érvek és konkrét tények bemutatásával, sorolásával elfogadhatatlannak minősítette a koncepciót, mások a megvalósítás elhalasztását és egyben a közös előkészítést hangsúlyozták. Az indulatoktól sem mentes tanácskozáson hozzászólt Szűcs Lajos alpolgármester, aki közölte: a megye legutóbbi válasza szerint ezzel az akcióval mindössze 21 millió forintot tud megtakarítani.

 

 

 

A közel 11 milliárdos költségvetéshez mérve ez olyan elenyésző összeg, amelynek a hiányát kezelni lehet. Ha véletlenül mégsem sikerülne ez, akkor Szentes a maga részéről felajánlja a város középiskoláira eső 8,4 millió forintot a megyei büdzsének.

 

 

 

 

 .