Itthon otthon a St. Jupát kerekesei

 

 

 

2007. július 8-án 17 órakor érkeztek haza a St. Jupát kerékpárosai Csehországi túrájukról. Június 18-án indultak el a 21 napos túrára, amikor is elsőként Szlovákia volt, majd Lengyelország egy kis részét érintve Csehország volt az úti cél.

 

Összesen 2795 km-t tekerése után értek haza, melyet 151 óra nyeregidő alatt tettek meg. Valkai Zsolt, Vincze Mihály, Dandé Dániel és Rakk Dávid tekerte le közösen a távot.

Zsolt elmondta, hogy szerencsére semmilyen nagyobb problémájuk nem volt a túra alatt, amely úgy vonul be a Jupát történelmébe, hogy a leggondtalanabb nyári kerekezés. Sajnos akadt olyan látnivaló is, amelyet nem sikerült megnézniük (sóbarlang), mert a belépő ára a lengyelországi négy napos tartózkodásuknak a teljes költségvetése lett volna, így inkább tovább gurultak.

 

A túra részletei a www.jupat.hu oldalon hallható és olvasható!

 

 

 

Szlovákiában sok érdekesség után, a lengyel határnál a Dunajec folyó sziklás falak közötti áttörése nyújtott számukra felejthetetlen élményt. A Tátra érintésével jutottak el Auswitz-ba, mely Zsolt szavaival élve nem hozta azt a "borzalmakat" melyekre felkészültek, teljesen elidegenforgalmasodott a volt tábor, de ennek ellenére érdekes sétát tettek a volt haláltáborban.

Danit hazaérkezésükkor édesanyja tortával várta, melyet születésnapjára kapott a családtól, így ez a nap kétszeresen öröm volt.

A St. Jupátosok életében csak egy kis pihenő lesz, mert hamarosan egy 9 napos túrára indulnak, majd irány a Tisza.

Szentes, 2007. 07. 09.

.