Az anyatej ünnepe

 

 

 

Az anyatej az csodaszer, pótolhatatlan és a legmegfelelőbb táplálék a baba számára. Az anyatej könnyen emészthető, a babának megfelelő mennyiségben tartalmaz fehérjét, zsírokat, vitaminokat, és az anyai szervezetből származó ellenanyagot, amely az első időben védi a babát a fertőzésektől és megfelelő folyadékot is biztosít. Sok megfigyelés bizonyítja, hogy az anyatejjel táplált csecsemők testi fejlődése egyenletesebb, mint a mesterségesen tápláltaké, értelmi fejődésük kiegyensúlyozottabb, ritkábban betegszenek meg, mert ellenálló képességük nagyobb, s ha megbetegszenek betegségüket könnyebben átvészelik. Az anyatej egy jobb egészségesebb élet belépője lehet.

 

 

 

Az Egészségügyi Világszervezet és az UNICEF 1992-ben indította el programját a csecsemők egészséges táplálása érdekében. Azóta augusztus 1 világszerte a szoptatás világ napja. A Szentesi Védőnői Szolgálat idén július 27-én ünnepelte meg ezt a napot az Ifjúsági Házban.

 

 

 

Ezen a rendezvényen azok az édesanyáknak ismerték el, akik gyermeküket 6 hónapos korig kizárólag anyatejjel táplálták, és azokat, akik saját gyermekük mellett más csecsemőknek is tudtak anyatejet adni.

 

 

Szentes, 2007. 07. 31.

.