200 liter kisfröccs rekordpohárban

 

 

 

A nagymágocsi Károlyi uradalomban nem volt ismeretlen a mulatás, és ez megmaradt a mai napig a nagyközségben, ahol is a Jedlik Ányos Szikvízkészítők Lovagrendje az ez évi falunapon kiállította Guiness rekord méretű poharát. Bár egyesek nem átallanak a melegben sört inni, a nyár a gyöngyöző hideg fröccsök ideje.

Mit ér egy pohár üresen, így a lovagrend tagjai megtöltötték azt kisfröccs arányú (fele bor és fele szóda) nagyfröccsel.

 

 

 

Tóth Imre a lovagrend nagymágocsi tagja készítette a hitelesített 236 liter űrtartalmú poharat, melyhez több rekord tartozik (pl. a legnagyobb adag málnaszörp is ebben készült).

A poharat 2006. augusztusában avatták fel 206 literes habzó borral a győri fröccs fesztiválon, majd ezt a Guiness rekordot később kecelen 220 literre módosították.

Nagymágocson (2007. július 21-én) 200 liter fröccs készült cserszegi fűszeres borból és szódavízből, némi jég hozzáadásával a rekord pohárban. Napnyugta után öntöttek fel - na nem a garatra, hanem a pohárba - és két óra múlva már csak a fele volt meg, melyet a hajnalig mulatók egész este kóstolhattak.

Szentes, 2007. 07. 23.

.