Majálisi összefoglaló

 

 

 

 

Az idei majális Modern táncok éjszakájával vette kezdetét a Kurcán túl a Pusztai László sporttelepen 2007. április 29-én.

 

 

 

A tánccsoportok fellépése után az Unisex együttes élő koncertjén szórakozhattunk estig, hogy ráhangolódjunk a következő napok programjaira.

 

 








































































































































Húzd az egér nyilát a képekre!

 

 

 

Másnap egy délutánra birtokba vették a Pusztai László sporttelepet a különböző korú és méretű motorok. A közel félszáz darab motorkerékpárt azonban nemcsak megtekinteni lehetett, hanem kipróbálni is. A harmadik alkalommal megrendezett motoros találkozón a régi Pannóniák és a motorsport legújabb technikai vívmányai is megmérkőztek egymással, hiszen a bemutatók mellett tesztvezetés, motorhang szépségverseny és ügyességi versenyek is várták a szórakozni vágyókat.

 

 

 

A városi majális egyik legszínesebb programcsokra a Luther téri díszkútnál volt, mely egyben a 2. Népzenei Sokadalom volt.

 

 

 

Először a Katowicei Bányász Fúvószenekar térzenéjét hallgathatták meg a kilátogatók, majd részt vehettek a Nemzetközi Népzenei Sokadalom elnevezésű rendezvényen. Az idén már 100 éves, Lengyelországból érkezett fúvószenekar színes és változatos játékkal köszöntötte és szórakoztatta közönségét, hiszen a szamba mellett, a keringők, a szving és a modernebb közismert slágerek feldolgozásaiból is ízelítőt kaphattunk.

 

 

 

Ezt követte a Pengető Citerazenekar, a Zöldág Mozgáskultúra SE, a "Wiercipiety" Tánccsport (Skierniewice, Lengyelország), a Hortenzia Citerazenekar, a Csűrdöngölő Néptánccsoport (Végvár, Románia), a szegvári Dobbantó Néptáncegyüttes zenében és táncban bővelkedő fellépése.

 

 








































































































































Húzd az egér nyilát a képekre!

 

 








































































































































Húzd az egér nyilát a képekre!

 

 

 

A programot a nagysikerű Szászcsávási Zenekar (Szászcsávás, Erdély) előadása, valamint a szegvári Dobbantó Néptáncegyüttessel létrehozott közös produkciója zárta.

 

 

 

A Luther téri program után lampionos menettel vonulhattunk át az esti koncertek helyszínére a Művelődési és Ifjúsági Ház melletti IFI parkba. A fáklyákkal és lampionokkal vonuló menetet a katowicei Bányász Fúvószenekar vezette át a volt TNT-s Dobrády Ákos koncertjére, ahol ismét felcsendültek a sokak által ismert slágerek.

 

 

 

A koncert után sokan átvonultak a Kurcán túlra, ahol vidámparkban nyílt lehetőség a szórakozásra, hiszen dodzsemmel, körhintával és céllövöldével is készültek a szervezők, hogy elősegítsék a város lakosainak kikapcsolódását. Persze itt is koncerttel zárták az estét, amikor is a Sugarloaf zenekarral bulizhattunk késő estig.

 

 








































































































































Húzd az egér nyilát a képekre!

 

 

 

A zenés városi ébresztő után kellemes idő fogadta május 1-jén a Sportpályákra kilátogatókat. Ezen a napon a családokat célozták meg a szervezők, számukra készültek szórakoztató programokkal a focipálya melletti színpadon, és a füves területen. A kulturális műsorban nagy sikert aratott az újszentesi Csűrdöngölő néptánccsoportjának fellépése.

 

 

 

A technikai bemutatók mellett kutyák is versenyeztek a füves pályán, valamint célba is lőhettek a gyerekek. Sokan töltötték ezt a napot a sportmajálison, s a rendezők örülhettek, hogy most jó időt is sikerült szervezni a programok mellé.

 

 








































































































































Húzd az egér nyilát a képekre!

 

 








































































































































Húzd az egér nyilát a képekre!

Szentes, 2007. 05. 04.

 

.