Nyílt úszásóra a strandon

 

 

 

2007. március 10-én nyílt úszásórát tartott a ligeti strandon a Deák Ferenc Általános Iskola.

A Deák Ferenc Általános Iskola, mint sportiskola a dél-alföldi régióban elsőként indított vízilabda osztályt évekkel ezelőtt, ahol a diákok emelt szinten foglalkoznak a sportággal, így jobban megismerkedhetnek a vízilabda szépségeivel és szabályaival.

A cél, hogy a vízilabda sport színvonalának emelése és az utánpótlás megteremtése; a felnövekvõ generáció minél több tagja már gyermekkorában rendszeresen sportoljon; gyermekeink életének szerves része legyen a mozgás, az egészséges életmód.

 

 

 

Az induló program két részre tagolódik:

I. rész: az alapfokú képzés az 1-4. évfolyamon: Az 1.a sportosztályában indul, biztonságos úszásoktatás, majd a vízilabda sportág megismertetése a tananyag. Tanulóink egésznapos, iskolaotthonos oktatásban vesznek részt. Napirendjük szerves részét képezi a napi egy óra testnevelés óra és a napi rendszerességgel megvalósuló edzés Kocsis István testnevelés szakos nevelõ vezetésével, aki egyben a Vízilabda Sportklub elismert edzője is.

II. rész: középfokú képzés az 5 - 8 évfolyamon: 4. évfolyam után a legjobbak a helyi Vízilabda Sportklub egyesületben folytathatják pályafutásukat.

Szentes, 2007. 03. 19.

.