Szentesi siker a Karate Maratonon

Alex a legharcosabb harcos

Karate Diákolimpia és Európa Kupa Szentesen

 

2007. március 24-én az Oyama Dojo SE szervezésében Kyokushin-kan Európa Kupát rendeztek a Dr. Papp László sportcsarnokban. Ebből az alkalomból látogatott városunkba Kancho Hatsuo Royama a kyokushin-kan világszervezet vezetője.

 

 

 

Elsőként a város vezetőivel és a sajtó képviselőivel találkozott az Oyama Dojo-ban, ahol megtudhattuk, hogy példaértékűnek tartja nem csak Európában, hanem a világban, hogy milyen gonddal viseltetnek ez iránt a sportág iránt az itt élők.

 

 

 

Elmondta továbbá, hogy megfogalmazódott benne az a gondolat, hogy akár egy világversenyt is meg lehetne rendezni itt Magyarországon, amelyre eddig nem volt példa, mert a Világ Bajnokságokat, hagyományosan Japánban rendezik.

 

 

 

Szűcs Lajos alpolgármester érdeklődött, hogy Szentesnek milyen esélye van, hogy akár egy Karate VB-t rendezzenek meg, amire a mester csak annyit mondott, hogy igen jó esélyekkel pályázhat a város rá, és amint tudnak építeni egy 15.000 főt befogadó sportcsarnokot, úgy akár Szentesen rendezhetik meg a 2009-es VB-t.

 

Nem akarunk semmit elárulni, előre, de 2009-ben lesz még meglepetés, amiről nem csak a magyar kyokushin karate társadalom fog beszélni, hanem a világ is, de ne rohanjunk annyira előre.

 

 

 

A 2001-ben Szentesen rendezett kyokushin karate Európa-bajnokság után ismét "hemzsegtek a danok" városunkban: ritkán esik egy négyzetméterre ennyi szaktekintély és hírneves versenyző, mint most az Európa Kupán.

 

 

 

Három éve a felnőtteknek rendezett bajnokságokat (SAI-k) az ifjabbaknak kiírt diákolimpia vezeti fel, ezúttal egy nemzetközi eseményt előzött meg a gyermek, serdülő és ifjúsági knock down-torna 6-18 éves karatékáknak.

 Folyt a vér Szentesen!

 

 

 

Na nem a tatamin, hanem a sportcsarnok egyik különtermében, ahol a Vöröskereszt véradásra várta a szurkolókat. Egy kiadós szurkolás után többen a megemelkedett adrenalin szintjüket itt csökkentették.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 








































































































































Húzd az egér nyilát a képekre!

 

 

 

Az Európa Kupa ünnepélyes megnyitóján japán taiko-dobok ritmusa serkentette nyolc ország küzdőinek harci szellemét. Felvonultak az ukránok, az oroszok, a lengyelek, a beloruszok, a spanyolok, de érkeztek Dél-Afrikából, az USA-ból is.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A keleti régió selejtezőit még több páston, a döntőket már egy tatamin rendezték, a legjobbak a kancho színe előtt mutathatták meg, mit tudnak, s a győztesek tőle vehették át a kupát és az érmet.

 

 

 

Ezekből az Oyama Dojo többet is itt tartott: serdülő lány -45 kg-os kategóriában Bagi Alexandra lett bajnok, gyerek fiú +50 kg-ban 2. Kiss Elek Gergő, serdülő fiú +65 kg-ban 1. Kurucsai Róbert, 2. Csepcsényi Zoltán, ifjúsági fiú -85-kg-ban 1. Lantos Lehel, 2. Brezovai Botond.

 

 

 

A Diákolimpia végeredményét ITT tekinthetik meg!

(PDF állomány, 42 KByte)

 

 

 

A címben már utaltunk rá, hogy Alex kapta meg a legharcosabb harcos címet, és akkor szerintünk sokan egy fiúra gondoltak, csakhogy Bagi Alexandrát Alexnak becézik a társak, aki kirobbanó örömmel fogadta a megtiszteltetés. Személyesen a Kancho adta át neki az elismerést.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 








































































































































Húzd az egér nyilát a képekre!

 

 

 

Vitatható helyzetekben rendre kikérték a 9 danos nagymester véleményét a mérkőzésvezetők. Egyikük furcsa helyzetben találta magát, de frappánsan megoldotta: küzdelem hevében kifordult vállat rakott vissza egy gyors mozdulattal.

 

 

 

 

 

A nők -55 és -65 kilóban körbemérkőztek, így összesítés után magyar versenyzők léphettek a dobogó tetejére: Herzeg Csilla és Ábrahám Edit.

 

 

 

 

 

 

 

A férfiak döntőire éjjel 1 órakor került sor, -70, -80 és +80 kg-ban egyaránt orosz bajnokot avattak. Akik kitartottak, látványos bemutatókat is élvezhettek: japán mesterektől botvívást, shihan Borza Józseftől és tanítványaitól formagyakorlatokat láthatott a publikum, sensei Brezovai töréstechikával demonstrálta a saját és a kyokushin karate erejét.

 

 

 

Egykori edzőtársa, az amerikai sensei Nathan Ligo itthon különlegességnek számító baseballütő-töréseket mutatott be.

 

 

Szentes, 2007. 03. 31.

 

 

 

.