Mi van a csomagban?

 

 

 

Így karácsony körül gyakran feltesszük magunkban a fenti kérdést, de azt a kérdő mondatot ismételték a legsűrűbben a Kiss Bálint Református Általános Iskolában 2007. december 21-én.

 

 

 

Minden gyermek nagyon várja a karácsonyt, és legfőképpen a csomagbontást. A Kiss Bálint Református Általános Iskolában már hagyomány, hogy a Hajnalcsillag alapítványon keresztül minden tanuló csomagot kap egy messzi távoli gyermektársától.

Nyolcadik éve, hogy "ajándékcsomaghegyek" nőnek az iskola díszterme mellett található biológia teremben, amelynek az iskolai karácsonyi ünnepség végén tárul ki az ajtaja.

 

 

 

Kor és nem szerint vannak az ajándékok, melyben nem csak finom édességek lapulnak, hanem az egészséges életmódhoz elengedhetetlen tárgyak (pl. fogkefe) is.

A plüss állatkák mellett játék, színes ceruza és kifestők bújtak meg. Természetesen a legnagyobb ajándék a meglepetés volt a csomagban található tárgyak mellett.

 

 

 

Ahogy az osztályba beértek a diákok, papírszakadástól volt hangos a terem, majd pedig az első reakciók törték meg a csendet! Azt a! Ez nagyon jó! Nézd mit kaptam! Milyen cukor, ilyet még nem láttam! Fuuu de sok színes ceruza! Kesztyűt kaptam! Én is! Még LEGO-t is kaptam!

 

 

Szentes, 2007. 12. 29.

.